Alertă la Facebook. Posibilă scurgere masivă de date
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Celebra companie Facebook analizează o posibilă scurgere masivă de date. Acestea ar proveni de la peste 260 de milioane de utilizatori. 

Facebook a examinat joi o potenţială scurgere de date personale provenind de la 267 de milioane de utilizatori, dezvăluită de un cercetător în securitate online, care le-a găsit publicate de hackeri (piraţi cibernetici, n.r.) pe mai multe forumuri, informează Agerpres după o relatare AFP.

"Suntem pe cale să analizăm această problemă, dar credem că este vorba despre informaţii obţinute înainte de schimbările efectuate în ultimii ani pentru a proteja mai bine datele personale ale utilizatorilor", a declarat un purtător de cuvânt al companiei Facebook.

Potrivit cercetătorului Bob Diachenko şi a site-ului Comparitech, datele de identificare, numerele de telefon şi numele celor 267 de milioane de utilizatori, în principal americani, erau disponibile în mod liber pe "dark web" şi ar putea fi utilizate în vaste operaţiuni de spam şi de phishing.

Bază de date publicată de hackeri

Baza de date, publicată online pe un forum de hackeri în urmă cu o săptămână, nu mai era accesibilă joi, în urma unei alerte lansate de Bob Diachenko, potrivit Comparitech.

Cercetătorul crede că acele date au fost sustrase de "infractori din Vietnam", graţie unui sistem de roboţi automatizaţi care copiază toate datele la care reuşesc să obţină acces.

Date stocate online, la îndemâna oricui

În septembrie, numerele de telefon asociate cu peste 400 de milioane de conturi de Facebook au fost stocate online, la îndemâna oricărei utilizări răuvoitoare, potrivit site-ului american TechCrunch.

Facebook a confirmat parţial acea informaţie, asigurând că, potrivit verificărilor sale, numărul conturilor vizate reprezenta doar jumătate din totalul celor 419 milioane de conturi evocate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel