Data actualizării:
Data publicării:

Alertă la Centrala Nucleară de la Cernavodă. Au fost observate degajări de fum

Autor: Doinița Manic | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Este alertă de incendiu la Centrala Nucleară de la Cernavodă.

UPDATE 1:

Degajarea de fum nu a avut impact asupra securităţii nucleare şi asupra producţiei Unităţii 2 de la Cernavodă, care funcţionează la putere nominală şi în parametri normali, informează Nuclearelectrica, printr-un comunicat, transmite Agerpres.

Potrivit sursei citate, marţi după-amiaza, un compresor de aer de serviciu din partea clasică (nu cea nucleară) a Unităţii 2 CNE Cernavodă a declanşat şi a degajat fum (fără foc), fără impact asupra securităţii nucleare şi personalului.

"În prezent, echipamentul este izolat şi se fac investigaţii pentru identificarea cauzei. Degajarea de fum nu a avut impact asupra securităţii nucleare şi asupra producţiei, Unitatea 2 funcţionând la putere nominală şi în parametri normali", se menţionează în comunicat.

ISU Dobrogea a transmis marţi după-amiaza că pompierii intervin la o degajare fum în camera unei turbine de la Unitatea 2 CNE Cernavodă.

"Intervine Detaşamentul Special cu 2 ASAS. Fumul a fost evacuat. Se cercetează cauza fumului.(...) Nu este afectată integritatea centralei. Nu au fost raportate victime. Se acţionează pentru identificarea sursei fumului", au precizat reprezentanţii ISU Dobrogea. 

Știrea inițială:

Este alertă de incendiu la Centrala Nucleară de la Cernavodă, transmite Antena 3 CNN.

ISU Constanţa ar fi transmis că au fost sesizate degajări de fum în camera unei turbine la Unitatea 2 CNE Cernavodă. La faţa locului au ajuns mai multe echipaje ale Detașamentul Special cu două autospeciale, iar intervenția este în desfășurare. 

Sursa incendiului ar fi pornit de la un echipament electric, iar primele degajări de fum ar fi fost observate în sala compresoarelor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel