Data publicării:

Alertă în UE în privința Algocalminului. Rafila: Nu vreau să fac speculații în legătură cu retragerea acestui produs

Autor: George Eduard Caramiciu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa Foto: Agerpres
Sursa Foto: Agerpres
Alerta a fost înregistrată în prima fază în Finlanda, unde Agenția Medicamentului a tras un semnal. La pacienți au fost observate mai multe efecte adverse, precum scăderea bruscă a globulelor albe din sânge. 

La anchetă va participa și Agenția Română a Medicamentului, o anchetă ce va dura până în septembrie. Este vorba despre 15 medicamente care conțin Algocalmin.

Ce ar trebui să facă cei care au prin sertare aceste medicamente

„Nu trebuie să ia nicio măsură specială de precauție. Este o solicitare din partea Finlandei. Acest medicament e folosit în peste 18 țări europene. E un medicament care este folosit de mai bine de 100 de ani. Este un analgezic, deci e folosit pentru dureri și are un oarecare efect anti febril. Reacțiile adverse cunoscute apar foarte rar, iar investigația făcută de Agenția Europeană a Medicamentului e începută la cerința Finlandei. Momentan, nu avem niciun motiv de îngrijorare. Și eu îl folosesc, toată lumea o face. Orice medicament are reacții adverse”, spune ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, într-o intervenție telefonică la DIGI 24.

„Puține medicamente nu au niciun efect advers. Aceste reacții adverse rezultate din consumul de Agocalmin apar la între 1 la 10.000 și 1 la 100.000 de oameni. Repet, sunt 18 țări din UE care folosesc acest produs.

Nu vreau să fac speculații în legătură cu retragerea acestui produs. Îi sfătuiesc pe oameni să folosească în mod normal ca până acum acest medicament”, a încheiat ministrul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel