Alertă în Marea Neagră: Substanțele periculoase din apă au depășit norma de 60 de ori
Data publicării:
Autor: Tiberiu Vasile
WhatsApp
Sursa Foto: Agerpres
Sursa Foto: Agerpres
Marea Neagră este în stare de alertă din cauza poluării. 

La numai 400 de kilometri distanţă de Constanţa, nivelul de substanțe nocive din apa mării a depășit norma de 60 de ori. Vice-guvernatorul interimar al Sevastopolului, Evgeniy Gorlov, a lansat alarma în cadrul unei şedinţe a guvernului orașului.

Foarte important de menționat este că în zona Stevastopol, Crimeea, s-au desfășurat mai multe lupte și bombardamente. Este posibil să existe o legătură directă între navele scufundate, bombele detonate, și nivelul de poluare al mării.

Deschiderea sezonului estival este programată pentru data de 16 iunie, iar până atunci specialiștii care prelevează mostre din Marea Neagră așteaptă să se stabilizeze temperaturile. Ulterior, vor preleva din nou probe din adâncurile mării pentru a identifica substanțele care depășesc concentrația sigură și cele care sunt în limitele acceptabile pentru cei care doresc să se scalde în apele mării. 

Având în vedere creșterea evidentă a acestor parametri, autoritățile doresc să investigheze și să evalueze descărcările de deșeuri menajere lichide, conform Antena 3 CNN.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel