Alertă în Japonia: Coreea de Nord a lansat luni aproximativ 130 de obuze de artilerie spre Marea Japoniei și Marea Galbenă
Data publicării:
Autor: Elena Didila
WhatsApp
Captură Foto Google Maps
Captură Foto Google Maps
Coreea de Nord a tras aproximativ 130 de obuze de artilerie spre Marea Japoniei și Marea Galbenă, ceea ce încalcă acordul militar intercoreean din 2018 privind reducerea tensiunilor în zonele de frontieră.

Potrivit agenției de presă Yonha, Coreea de Nord a lansat aproximativ 130 de obuze de artilerie spre Marea Japoniei și Marea Galbenă la aproximativ 14:59 p.m., ora locală (5:59 GMT) din regiunea Kumgang, provincia Kangwon și din Capul Jangsan din provincia Hwanghae de Sud.

Obuzele au căzut în zonele tampon maritime, care sunt de facto o graniță maritimă ce a fost stabilită în 2018, potrivit Urdu Point.

Șefii de stat major ai Japoniei (JCS) au trimis mesaje părții nord-coreene cerând încetarea imediată a provocărilor care încalcă acordul militar intercoreean. Potrivit Yonhap, armata sud-coreeană monitorizează acțiunile Coreei de Nord în cooperare cu Statele Unite.

Citește și:

Coreea de Nord : "Îi avertizăm încă o dată pe neruşinaţi şi pe idioţi. Sancţiunile disperate şi presiunea vor alimenta furia și ostilitatea”

Kim Yo Jong, influenta soră a liderului nord-coreean Kim Jong Un, a făcut aceste afirmaţii într-o declaraţie în care i-a numit "câini fideli" ai Statelor Unite pe preşedintele sud-coreean Yoon Suk-yeol şi pe"alţi idioţi", relatează Agerpres.

Ministerul de Externe sud-coreean a declarat marţi că analizează impunerea de sancţiuni Phenianului, iar cele vizând sectorul cibernetic se numără printre cele luate în considerare dacă regimul de la Phenian va continua pe calea testelor nucleare.

Coreea de Nord a efectuat un număr fără precedent de lansări ale unor rachete balistice în acest an. Washingtonul avertizează de luni de zile că regimul de la Phenian ar putea efectua în orice moment un test cu bombă nucleară, primul după cel din 2017.

"Dacă ei cred că pot scăpa din situaţia actuală periculoasă prin sancţiuni, atunci trebuie că sunt cu adevărat idioţi deoarece nu ştiu să trăiască în pace şi linişte", a afirmat Kim Yo Jong... Citește mai mult AICI.

Vezi și:

Coreea de Nord obligă cetățenii să-și schimbe numele. Preferatele guvernului sunt: Chong Il (pistol), Pok Il (bombă), Ui Song (satelit) sau Chung Sim (loialitate)

Nord-coreenii sunt încurajați să le dea copiilor lor nume patriotice care au un sens ideologic sau chiar militarist, precum Chung Sim (loialitate), Chong Il (pistol), Pok Il (bombă) sau Ui Song (satelit).

În ultimii ani, pe măsură ce țara a devenit mai deschisă către lumea exterioară, nord-coreenii și-au numit copiii mai blând cu nume mai înălțătoare, care sunt mai ușor de spus, cum ar fi A Ri (persoana iubită), So Ra (cochilă de concă) sau Su Mi (super frumusețe), spun surse din interiorul țării potrivit Radio Free Asia.

În loc de nume care se termină cu consoane care sună mai greu, copiilor li se dau nume care se termină cu vocale mai blânde, ceea ce seamănă mai mult cu numele date copiilor în Coreea de Sud.

Dar, recent, autoritățile nord-coreene reprimă această tendință, cerând cetățenilor cu nume mai blânde să se schimbe în altele mai ideologice, mai revoluționare, spun sursele.

”Locuitorii se plâng că autoritățile obligă oamenii să-și schimbe numele în conformitate cu standardele impuse de stat”, a declarat un rezident al provinciei nord-estice North Hamgyong, Serviciului Coreean al RFA, sub condiția de a păstra anonimatul pentru a evita represaliile... Citește mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel