Data actualizării:
Data publicării:

Alertă în Grecia: Salmonella în apă

Autor: Florentina Constantin | Categorie: Stiri
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Este alertă de salmonella în Grecia.

O alertă de sănătate a fost emisă în Magnesia după ce a fost detectată salmonella în anumite părți ale rețelei de alimentare cu apă. Peste 100 de cazuri de gastroenterită au fost raportate între 24 mai și 2 iunie, potrivit Organizației Naționale de Sănătate Publică (EODY), scrie greekcitytimes.com, citând Efsyn.

EODY a precizat că decesul recent al unei femei în vârstă de 91 de ani din Volos nu are legătură cu focarul de gastroenterită din Stefanovikio și Rizomylo, pe baza datelor epidemiologice actuale.

Crește numărul cazurilor de gastroenterită

EODY a raportat că peste 100 de cazuri de gastroenterită au fost înregistrate în unitățile sanitare, afectând persoane de toate vârstele. Mai exact, spitalul din Volos a raportat 34 de pacienți (20 de copii și 14 adulți) cu simptome de gastroenterită între 27 mai și 3 iunie. În prezent, 8 copii și 3 adulți sunt spitalizați, iar un adult se află la terapie intensivă din cauza unei leziuni cerebrale în urma unei căzături atribuite slăbiciunii provocate de gastroenterită.

Contaminarea apei a fost confirmată

La 31 mai, Departamentul de control sanitar și igienă a mediului (TYEPY) din Magnesia, împreună cu EODY, a colectat probe de apă din zonele afectate pentru analize de laborator. Testele au confirmat o încărcătură microbiologică în probele din rețeaua regională și din rezervor, cu descoperiri specifice Salmonella în rezervor și în două probe suplimentare din rețea. Alte teste sunt în curs de desfășurare.

Directivele emise privind sănătatea și siguranța

EODY a recomandat să nu se folosească apa de la robinet pentru băut sau gătit și a subliniat importanța igienei personale pentru a preveni transmiterea secundară. În cazul în care este necesară utilizarea apei, aceasta ar trebui să fie fiartă la 100 de grade Celsius, timp de cel puțin trei minute.

Sunt în curs de desfășurare eforturi de igienizare a rețelei de alimentare cu apă, inclusiv curățarea, dezinfectarea și supraclorinarea forajelor și rezervoarelor. Verificările zilnice vor continua până când calitatea apei va fi complet restabilită.

Ca răspuns la epidemie, un procuror a lansat o anchetă privind situația, cu scopul de a determina cauza și de a preveni apariția unor evenimente viitoare. Oamenii sunt îndemnați să respecte cu strictețe sfaturile de sănătate pentru a limita răspândirea infecției și pentru a proteja sănătatea comunității.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel