Data actualizării:
Data publicării:

Alertă în Constanța! Incendiu la o benzinărie unde se află și o stație GPL în incintă / Video

Autor: Andrei Itu | Categorie: Stiri
WhatsApp
 / Foto: Pixabay
/ Foto: Pixabay
Un incendiu a izbucnit duminică seara într-o benzinărie din Constanța.

Conform ISU Constanța, incendiul a afectat acoperișul spălătoriei auto din incinta benzinăriei, pe o suprafață de 30 de metri pătrați. Nu erau mașini la alimentat când a început incendiul.

ISU Constanța intervine cu 4 mașini de stingere, o autoplatformă, o autoscară și două echipaje SMURD. Incendiul a fost localizat. Pompierii au delimitat zona cu scopul de a nu permite accesul mașinilor în benzinărie.

'A fost perimetrată zona pentru a nu mai permite accesul mașinilor în benzinărie și se cercetează cauza incendiului', au mai transmis reprezentanții ISU Dobrogea. De asemenea, în incinta benzinăriei de la CET există și o stație GPL.

VIDEO

Youtube video image

Citește și: Era obligată stația GPL din Crevedia să aibă asigurare? Răspunsul ASF. Acoperă sau nu RCA-ul cisternelor vreo pagubă

Ce se întâmplă, din punct de vedere asigurator, după cazul Crevedia. 

De la ce a pornit discuția: Cine plătește după explozia de la Crevedia. Sunt exceptate stațiile GPL de la asigurare? Dar cu asigurarea cisternelor, ce se întâmplă?

”În conformitate cu prevederile art. 2213 Cod Civil, în România asigurările obligatorii sunt reglementate prin legi speciale, acestea fiind reprezentate de: Asigurarea de răspundere civilă auto RCA – reglementată prin Legea nr. 132/2017 privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto pentru prejudicii produse terţilor prin accidente de vehicule şi tramvaie, lege ce transpune legislația europeană în domeniu, respectiv prevederile Directivei 2009/103/CE privind asigurarea de răspundere civilă auto și controlul obligației de asigurare a acestei răspunderi; Asigurarea obligatorie a locuințelor PAD – reglementată prin Legea nr. 260/2008 privind asigurarea obligatorie a locuinţelor împotriva cutremurelor, alunecărilor de teren şi inundaţiilor.

Vezi continuarea aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel