Data publicării:

Alertă falsă de tsunami, emisă în Australia. ”Era vorba despre un test”, se scuză oficialii

Autor: Sonia Baciu | Categorie: Stiri
WhatsApp
FOTO: Freepik @wirestock
FOTO: Freepik @wirestock
Biroul Național de Meteorologie din Australia a emis, accidental, o alertă de tsunami care viza coasta de est a țării.

Citește și: Vremea se răcește drastic. Ce temperaturi va aduce Ciclonul Ashley

Australienii au trecut miercuri dimineață printr-un scurt moment de panică după ce serviciul național de meteorologie a emis, în mod accidental, o avertizare de tsunami ce viza coasta de est a țării, informează DPA.

Biroul național de meteorologie (BOM) a emis din greșeală un avertisment pentru statele New South Wales, Queensland, Victoria și Tasmania printr-o notificare de tip ”push” pe aplicația sa meteorologică.

BOM a șters imediat avertizările și a anunțat că acestea au fost ”transmise către public din greșeală, în contextul testării unui software de avertizare timpurie în caz de tsunami”.

Biroul a adăugat că ”își recunoaște greșeala și își cere iertare pentru confuzia pe care a cauzat-o acest test”.



Coordonatorul pentru situații de urgență al statului Queensland, Shane Chelepy, a catalogat greșeala drept ”nefericită” și a spus că avertizarea nu trebuia trimisă.

”A inclus cuvintele care precizau că era vorba despre un test, dar mesajul nu a fost suficient de clar pe cât ar fi trebuit să fie”, a spus el, conform Agerpres.

Ninsorile neobișnuit de abundente în estul Africii de Sud provoacă tragedii și blocaje masive de trafic

O furtună de zăpadă neobișnuit de intensă a lovit estul Africii de Sud începând de vineri, paralizând traficul pe mai multe drumuri importante și cauzând tragedii. O femeie în vârstă de 39 de ani și-a pierdut viața după ce a rămas blocată toată noaptea într-un microbuz, fără provizii sau adăpost corespunzător, pe o șosea afectată de zăpada abundentă. Tragedia s-a produs pe drumul N3, una dintre principalele rute din țară, care leagă Johannesburg de orașul Durban, situat pe coasta de est.

Potrivit companiei concesionare a drumului, traficul a fost blocat pe o distanță de aproximativ 30 de kilometri din cauza viscolului și a ninsorilor, care au acoperit șoselele și au făcut imposibilă deplasarea vehiculelor. Mulți călători, inclusiv pasagerii unui microbuz-taxi, au rămas prinși în mașinile lor peste noapte, fără acces la echipamente sau resurse care să îi protejeze de frig. Vezi știrea completă aici

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel