Alertă extremă la Lacul Colibița. Un urs agresiv a intrat în curtea unei pensiuni
Autor: Ioan-Radu Gava | Publicat pe: 02 aug 2021, 22:48
WhatsApp
Alertă la Lacul Colibița. Un urs agresiv a intrat în curtea unei pensiuni  /  Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Alertă la Lacul Colibița. Un urs agresiv a intrat în curtea unei pensiuni / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Un urs agresiv și-a făcut apariția în curtea unei pensiuni din proximitatea lacului Colibița.

În această seară, în localitatea Colibița, în curtea unei pensiuni și-a făcut apariția un urs agresiv. Localnicii au primit mesaje de tip ALERTĂ EXTREMĂ. Inspectoratul pentru Situații de Urgență Bistrița Năsăud a confirmat prezența ursului agresiv în această zonă.

”ISU Bistrița-Năsăud a trimis mesaj prin sistemul Ro-Alert privind apariția unui urs în curtea unei pensiuni de pe raza localității Colibița – măsuri de autoprotecție. Intervin jandarmii montani.”, transmite ISU Bistrița-Năsăud, potrivit Bistrițeanul.

Urs, filmat pe un mare bulevard din Brașov

În noaptea de duminică spre luni, un taximetrist s-a întâlnit cu ursul pe Calea București din Brașov. Animalul a alergat o perioadă în fața mașinii, după care a sărit peste parapetul din centrul bulevardului și s-a făcut nevăzut pe o stradă lăturalnică.

Nu este pentru prima dată când un urs dă iama în Brașov. În ultimele săptămâni, numeroase exemplare au apărut în zona Răcădău (vezi imaginile AICI).

Tânărul cioban din Mureș atacat de urs a fost găsit mort în pădure

Ciobanul din Mureș căutat la limita dintre județele Suceava și Harghita, după ce a fugit de frica ursului care a rănit un alt cioban, a fost găsit mort. Conform unor surse din Poliție, ciobanul în vârstă de 26 de ani a fost găsit mort sâmbătă dimineață, în pădure. Un urs a atacat, vineri seară, lângă o stână din județul Harghita, o vacă. Trei ciobani au încercat să alunge ursul. Unul dintre ei, un bărbat de 45 de ani, a fost rănit grav de urs și a ajuns la spital cu multiple răni.

Un alt cioban, în vârstă de 26 de ani, a reușit să fugă. Acesta era căutat în fondul forestier de echipe comune de jandarmi montani și polițiști. Toți cei trei bărbați sunt din județul Mureș și lucrau la stâna din Harghita. Localnicii au primit, vineri seara, un mesaj RO-ALERT, care anunța prezența unui urs în comuna Dorna Candrenilor. Oamenii au fost sfătuiți să rămână în case, transmite Mediafax.

Reacția ministrului Mediului după atacul ursului

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a intervenit după ultimele atacuri ale urşilor şi spune că aceştia reprezintă un pericol real în România.  "Noi victime ale urșilor au fost înregistrate în România după ce, noaptea trecută, un urs a atacat trei persoane în zona montană a județelor Suceava și Harghita. Un bărbat de 26 de ani a decedat iar altul este internat în spital în stare critică. Încă mai așteptăm ca autoritățile abilitate să finalizeze investigațiile, însă un lucru este clar: ursul reprezintă un pericol real astăzi în România”, a transmis Barna.

„În cursul nopții Jandarmeria, Garda de Mediu și Agenția de Mediu Harghita au elaborat documentația necesară emiterii acordului de extragere a animalului care a cauzat decesul persoanei.

Ministerul Mediului va continua să facă toți pașii necesari pentru a soluționa problema urșilor în România. Am pregătit cadrul legal pentru intervenția imediată în intravilanul localităților și vom lua toate măsurile necesare reducerii contactelor (întâlnirilor) om-urs pentru a asigura atât siguranța cetățenilor cât și protejarea speciei”, a mai adăugat el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?