Alertă de ploi în toată ţara! Ultimele zile de plajă. Gabriela Băncillă, ANM: Pe litoral, vremea se răceşte
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
Foto: Freepik
Foto: Freepik
Ar fi bine să vă luaţi umbrelele dacă decideţi să plecaţi de acasă!

Se răceşte în toată ţara şi ar fi bine să începem să ne căutăm haine ceva mai groase. Nici la mare nu mai e vreme de plajă. Ploile vor fi vedeta şi în decursul săptămânii viitoare.

"Este vizată o zonă destul de extinsă, în special partea de est şi sud-est, Moldova, Dobrogea, Nordul Munteniei, zona de nord a Transilvaniei, zona Maramureşului şi zona de munte. Aşteptăm averse torenţiale, averse care să determine acumularea unor cantităţi de apă de 40-50 litri pe mp, iar în partea de sud-est a ţării aceste averse să fie asociate şi cu frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului şi grindină.

Până spre seară, în zona litoralului aceste fenomene nu se vor manifesta, mai curând în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică. Până la momentul respectiv, vântul va fi destul de intens iar asta va face să nu fie atât de cald pe cât vor indica termometrele. Şi în capitală îşi vor face apariţia fenomene de instabilitate, temperaturi destul de ridicate până la trecerea acestui front rece, după care urmează o răcire a vremii. Săptămâna viitoare vor fi fluctuaţii de perioade mai reci şi calde" ne informează Gabriela Băncilă, director meteorologie operaţională ANM.

ANM extinde Codul galben de instabilitate accentuată în jumătate din țară

Administrația Națională de Meteorologie a extins, vineri, Codul galben de instabilitatea atmosferică temporar accentuată. Astfel, în intervalul 9 septembrie, orele 10:00 - 10 septembrie, orele 22:00, în Banat, Crișana, Maramureș, jumătatea de nord a Moldovei, nord-vestul Olteniei și local în Transilvania vor fi perioade cu averse torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și izolat grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 25...30 l/mp și pe arii restrânse 40...50 l/mp.

Gabriela Băncilă, director în cadrul Administrației Naționale de Meteorologie, a vorbit zilele trecute şi despre cel mai mare fake news și meteorologie: „Dacă a fost o vară călduroasă și trebuie să ajungem la un echilibru, ne putem teme de o iarnă geroasă?“, a întrebat Val Vâlcu. Vezi continuarea AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel