Urmărește emisiunea live
Alertă de caniculă și disconfort termic pentru următoarele zile
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu, crisan_andreescu
WhatsApp

Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare de caniculă și disconfort termic pentru  următoarele patru zile, temperaturile putând ajunge ușor la 35-38 de grade.  Temperaturile anunțate de ANM se vor înregistra la umbră, cele resimțite la nivelul solului vor fi cu până la 10 grade mai ridicate.

În intervalul 25 – 28 iulie, vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a ţării, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge şi depăşi frecvent pragul critic de 80 al disconfortului termic în zonele de câmpie şi pe arii mai restrânse în cele de deal şi de podiş. În Banat, Oltenia şi sudul Munteniei vremea va deveni caniculară şi se vor înregistra temperaturi maxime de 35...36 grade.

De menționat că temperaturile anunţate de ANM se vor înregistra la umbră, iar cele resimţite la sol, mai ales în aglomerările din oraşele mari, vor fi cu până la 10 grade mai mari, ajungând până în jurul valorii de 40-45 de grade.

 Potrivit meteorologilor, valul de căldură se va menţine şi chiar se va accentua în cursul săptămânii viitoare.

 În funcţie de evoluţia și intensitatea fenomenelor prognozate, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj prin atenţionări sau avertizări meteorologice ulterioare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel