Data actualizării:
Data publicării:

Alertă cu bombă pe Aeroportul Otopeni. SRI precizează că „amenințarea nu se confirmă“

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Unsplash
Foto: Unsplash
O alertă cu bombă a fost emisă pe Aeroportul Otopeni.

Update 3: SRI: Din punct de vedere pirotehnic, amenințarea nu se confirmă.

Update 2: SRI a transmis un nou mesaj.

- Aeronava plecase din Istanbul cu destinația Dusseldorf

- Amenințarea a fost transmisă din Turcia către turnul de control (Romatsa), turnul a contactat pilotul (care este suveran pe timpul zborului și poate decide dacă să aterizeze de urgență sau nu. În acest caz a decis să aterizeze de urgență pe Otopeni).

- Procedura de verificare este în curs, la bord sunt 184 de  pasageri adulți, 5 copii și 7 membri ai echipajului.  în acest moment, toți pasagerii sunt în afara oricărui pericol.

- La finalizarea procedurilor de verificare va vom anunta rezultatul.

- Echipa pirotehnică a SRI a fost anunțată de această amenințare în jurul orei 17.40.

Update:

„Echipa pirotehnică a SRI imlementează procedurile specifice: pasagerii sunt debarcați, controlați, duși într-o zonă sigură, urmează controlul pirotehnic al tuturor bagajelor, ca ulterior să fie controlată din punct de vedere pirotehnic și aeronava“, a transmis Biroul de Presă al SRI.

Știrea inițială:

O alertă cu bombă a fost emisă pe Aeroportul Otopeni, după ce o aeronavă carea venea din Turcia a aterizat, conform Antena 3 CNN.

La fața locului sunt așteptați geniștii și reprezentanții Serviciului Român de Informații.

Din primele informații se pare că este vorba de o aeronavă Airbus 321 al unei companii low-cost din Turcia care a aterizat pe Otopeni în urmă cu aproximativ 40 de minute. Avionul zbura de la Istanbul la Düsseldorf, fără escală, doar că autoritățile din Turcia au primit amenințarea că la bordul aeronavei s-ar afla o bombă. Au anunțat pilotul, iar acesta, la rândul său a anunțat turnul de control cel mai apropiat. Aflându-se deasupra României, a luat hotărârea să aterizeze pe Aeroportul Otopeni.

Toți pasagerii vor fi dați jos din avion și controlați. De asemenea, bagajele acestora vor fi verificate de autorități. La final, geniștii vor intra în avion pentru a face o inspecția amănunțită.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel