UPDATE: Alerta cu BOMBĂ de la Gara Târgoviște a fost falsă
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Alertă cu BOMBĂ la Gara Târgoviște / Foto: Pexels
Alertă cu BOMBĂ la Gara Târgoviște / Foto: Pexels
A fost alertă cu bombă la Gara Târgoviște.

UPDATE:

Apelul nu a fost făcut prin numărul 112, ci prin centrala telefonică a Poliției, transmite Mediafax. În interiorul gării nu a fost descoperită nicio bombă, alarma fiind falsă, au anunțat anchetatorii. Acțiunea pirotehniștilor a ținut aproximativ două ore.

"Sesizarea nu se confirmă, iar, în urma verificărilor, apelantul a fost identificat, urmând sa fie dispuse măsurile prevăzute de lege", precizează IPJ Dâmboviţa.

Știrea inițială:

Un bărbat a sesizat autorităţile, sâmbătă, cu privire la faptul că la Gara Târgovişte ar fi o bombă, la faţa locului deplasându-se poliţişti şi reprezentanţi ai SRI pentru verificări, informează IPJ Dâmboviţa.

"La data de 1 ianuarie a.c., poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa au fost sesizaţi de către un bărbat cu privire la faptul că în gara din municipiul Târgovişte este o bombă. Poliţiştii s-au deplasat la faţa locului, fiind efectuate verificări în colaborare cu reprezentanţi din cadrul Serviciului Român de Informaţii", precizează IPJ Dâmboviţa, potrivit Agerpres.

Conform sursei citate, verificările nu s-au încheiat, la faţa locului fiind specialişti care cercetează cele sesizate.

Alerta de la Park Lake. Amenințare cu bombă, transmisă printr-un e-mail

Pe 29 decembrie o altă alertă cu bombă a fost la Park Lake. Potrivit Antena 3, poliția a fost informată printr-un e-mail că la un mall din București va fi detonată o bombă. În zonă s-au deplasat echipaje de poliție, dar și experți geniști din cadrul Serviciului Român de Informații. La fața locului a ajuns și departamentul pirotehnic din cadrul SIAS.

„În urma unei sesizări primite printr-un email prin care se preciza că la Park Lake ar exista un dispozitiv exploziv improvizat, s-au constituit echipe de intervenție pirotehnică ale SRI care au ajuns în zona respectivă”, a transmis SRI.

Mall-ul se află în Sectorul 3, iar oamenii au fost evacuați din clădire. Ar fi vorba despre un angajat al firmei de pază și care ar fi vrut să s răzbune. De asemenea, suspectul nu este la prima abatere. Ulterior s-a constatat că alerta cu bombă a fost falsă. Activitatea în centrul comercial a fost reluată. IGR a transmis că, după controlul pirotehnic, nu a fost identificat niciun dispozitiv exploziv.

Reamintim și că Piața Victoriei a fost împânzită de pompieri, polițiști, jandarmi, ofițeri SRI și pirotehniști, în ajunul Crăciunului, din cauza unei alerte cu bombă. Din fericire, alerta s-a dovedit a fi falsă. Coletul era o de fapt o sacoșă pusă pe un aparat de aer condiționat din stația de metrou Piața Victoriei, iar experții au descoperit că nu a existat de fapt un pericol. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel