Alertă alimentară în România. Ouă cu salmonella, retrase din mai multe magazine
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
ANSVSA anunță că a retras de la raft ouă cu salmonella.

ANSVSA a anaunțat că a retras ouă cu salmonella de la vânzare din mai multe magazine din țară. 

"Vă informăm, ca urmare a prezenței unui serotip de SALLMONELA înalt patogen din fecale de la găinile ouătoare, SC BOCANII SRL a inițiat retragerea de la comercializare și rechemarea de la clienți a articolului menționat mai jos:

Motivul rechemării: prezența SALLMONELA ENTERITIDIS în fecale.

Denumire produs: Ouă de găină pentru consum

Origine: România

Lot dată expirare: 28-29-30 / 03 / 2022

Produsele au fost comercializate în data 01-02-03 / 03 / 2022

Se recomandă persoanelor care dețin produse din lotul descris mai sus, comercializate în perioada 01-02-03 / 03 / 2022 să nu le consume, ci să le distrugă sau să le returneze societăților de unde au fost cumpărate (conform listei atașate) urmând a se restitui contravaloarea în baza bonului fiscal. Ne cerem scuze pentru inconveniențele create. Pentru informații suplimentare puteți contacta SC BOCANII SRL la: [email protected].", ", se arată pe site-ul ANSVSA.

Controale ANSVSA în sectorul produselor alimentare de origine nonanimală – februarie 2022

 

"Controalele inspectorilor sanitari veterinari și pentru siguranța alimentelor în sectorul produselor alimentare de origine nonanimală au vizat operatorii din industria alimentară care își desfășoară activitatea în domenii precum: fabricarea produselor de morărit, pâinii şi produselor de patiserie, altor produse alimentare, băuturilor răcoritoare şi alcoolice.

În cursul lunii februarie 2022, Direcţiile Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor județene precum şi a municipiului Bucureşti au efectuat 10.820 de controale în unităţile din industria agroalimentară.

Ca urmare a neregulilor constatate și încălcării prevederilor legislației în domeniul siguranței alimentelor s-au aplicat 148 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 1.001.400 de lei.

Acțiunile de verficare efectuate la nivel național pe baza Programului de supraveghere şi control pentru anul 2022 au vizat aspecte privind respectarea de către operatorii alimentari a condiţiilor de înregistrare, autorizare și funcționare a unităților, a modului de întreținere și igienizare a spaţiilor în care produsele alimentare sunt manipulate, a condițiilor de prelucrare și de depozitare a materiilor prime şi a produselor finite, a cerințelor de trasabilitate și a celor privind etichetarea, controlul dăunătorilor, evidenţa documentelor şi a informaţiilor privind implementarea procedurilor bazate pe analiza riscului (sistemul HACCP).", precizează ANSVSA într-un alt comunicat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel