Alertă alimentară în România! Carne de pui contaminată cu Salmonella, retrasă de la vânzare - Foto în articol
ANSVSA anunță retragerea de la raft a unui lot de carne de pui, contaminată cu Salmonella.
Autoritatea Națională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) anunță retragerea de la raft a unui lot de carne de pui, contaminată cu Salmonella.
"Nume produs pe etichetă: Sferturi posterioare de pui congelate
Producător: Cedrob S.A.
Gramaj: 10kg
Nr. Lot: 191/3/23
Data expirare: 10.07.2025
Detalii referitoare la ceea ce este în neregulă cu produsul: Contaminarea produsului cu Salmonella Enteritidis.
Măsuri pe care trebuie să le ia consumatorul: În cazul în care ați cumpărat produsul menționat mai sus, vă rugăm să nu îl consumați și să îl returnați în magazinul de la care l‐ați achiziționat in baza bonului fiscal" precizează ANSVSA.
Cât de periculoase sunt alimentele contaminate cu Salmonella
Alimentele contaminate cu Salmonella pot reprezenta un pericol serios pentru sănătatea umană. Salmonella este o bacterie care poate provoca infecții alimentare, cunoscute sub numele de salmoneloză. Simptomele pot include febră, dureri abdominale, diaree, greață și vărsături. În cazurile severe, infecția cu Salmonella poate duce la complicații grave, cum ar fi deshidratarea, septicemia sau afecțiuni ale organelor interne.
Alimentele care pot fi contaminate cu Salmonella includ carne crudă sau insuficient gătită (cum ar fi puiul și carnea de vită), ouăle crude sau insuficient gătite, produse lactate nepasteurizate și legumele contaminate cu apă sau sol infectat.
Este important să se ia măsuri pentru a preveni contaminarea alimentelor cu Salmonella, cum ar fi gătirea adecvată a alimentelor, evitarea consumului de ouă crude sau insuficient gătite și spălarea riguroasă a legumelor și fructelor. De asemenea, igiena personală și a mediului în care sunt preparate alimentele joacă un rol crucial în prevenirea contaminării, potrivit Chat GPT.
Dacă apare o infecție cu Salmonella, tratamentul poate include administrarea de lichide pentru a preveni deshidratarea și, în anumite cazuri, antibiotice. Este important să se consulte un profesionist medical dacă apar simptomele unei infecții alimentare pentru a primi îngrijire adecvată și a preveni complicațiile grave.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News