Alergii, factori care le favorizează
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Alergiile sunt declanşate de diferiți factori, însă unii dintre aceștia pot fi ușor evitați.

Alimente cu proteine asemănătoare polenului

Dacă te ştii alergic la polen poți să ai și "sindromul alergiilor orale", care este cauzat de o proteină găsită pe suprafaţa merelor, roşiilor şi pepenilor galbeni. Aceasta seamănă din punct de vedere molecular cu polenul şi declanşează aceleaşi reacţii imune ale organismului.

Lentile de contact

În sezonul alergiilor este recomandat să renunţi la lentilele de contact, deoarece ele păstrează particulele fine de polen în ochi. Dacă porţi ochelari, ochii lăcrimează şi poţi scăpa de alergeni în mod natural. Cu lentilele de contact, organismul este obligat să rămână în contact cu substanţa iritantă.

Alcool

Se pare că alcoolul în general şi vinul roşu în particular provoacă fondul alergic. Sulfiţii din vinul roşu declanşează alergii mai noi sau mai vechi, iar unele persoane sunt foarte sensibile.

Clor

Clorul este un gaz irritant şi poate provoca alergii la fel ca fumul de ţigară, parfumurile sau alte substanţe care se evaporă.

Hainele tale

Materialele groase şi pufoase, sau aspre reţin praf, polen şi alte particule care declanşează alergii. Apa fierbinte cu care le speli poate înlătura o parte din alergeni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel