Data publicării:

Alergare și solidaritate, la UVT Liberty Marathon: dm România donează peste 1.600 de produse pentru combaterea sărăciei menstruale (P)

Autor: Ema Apostu | Categorie: Stiri
WhatsApp
foto: DM
foto: DM

În perioada 28-29 septembrie, Timișoara a fost gazda celei de-a șaptea ediții a UVT Liberty Marathon, un eveniment dedicat promovării unui stil de viață activ și sănătos. dm România, un vechi partener, a adus și în acest an noutăți și surprize pentru participanți.

Maratonul a reunit alergători de toate vârstele și nivelurile de experiență, transformând orașul într-un veritabil centru al mișcării. Un aspect remarcabil al evenimentului a fost participarea doamnelor și domnișoarelor la cursa de 2 km, care au contribuit activ la combaterea sărăciei menstruale. Pentru fiecare participare feminină, dm România a donat produse de igienă menstruală către Asociația „Pe Stop”, sprijinind asociația în eforturile lor de a asigura accesul femeilor din medii vulnerabile la resursele necesare pentru gestionarea sigură și demnă a menstruației. În plus, dm România își propune să susțină și să încurajeze un stil de viață activ în rândul femeilor, iar acest maraton reprezintă o inițiativă valoroasă care promovează sănătatea și bunăstarea comunității.

Alergare în fuste tutu

Pentru prima dată în istoria competiției, UVT Liberty Marathon a avut loc pe parcursul a două zile, incluzând curse de la 2 la 42 de km. Sâmbătă, 28 septembrie, dm România și UVT Liberty Marathon au pregătit o surpriză specială pentru femei. Toate participantele la cursa de 2 km au primit pe lângă tricoul de alergare și produsele destinate unui stil de viață sănătos și o fustă tutu, simbolizând angajamentul față de cauza socială ce combate sărăcia menstruală.

dm România se alătură frumoasei inițiative ce privește combaterea sărăciei menstruale, în cadrul unor acțiuni mai ample din concern. Astfel, reafirmăm angajamentul nostru față de sănătatea comunității și ne implicăm activ în îmbunătățirea acestei stări. Mulțumim UVT Liberty Marathon pentru sprijinul acordat în mijlocirea acestei inițiative, prin care am donat peste 1.600 de produse esențiale de igienă menstruală Asociației «Pe Stop», subliniind importanța acestei cauze. Fusta tutu oferită alergătoarelor de 2 km simbolizează nu doar donația noastră, ci și determinarea de a aduce în prim-plan o problemă, care afectează multe femei. Este esențial să acționăm pentru a genera schimbări pozitive în societate”, a declarat Daniela Jordanovski, manager marketing și achiziții și regiune vânzări dm drogerie markt.

Această inițiativă a fost bine primită de comunitate și a subliniat importanța solidarității și a sprijinului reciproc. Produsele ajung la cele 80 de femei, care fac parte din Rețeaua Demnității, proiect sub umbrela „Pe Stop”. Este vorba despre beneficiarele de la Centrul Aidrom și Centrul de Primire în Regim de Urgență din Timișoara.

„Sărăcia menstruală este, din păcate, un fenomen sistemic care afectează în jur de 1 milion de fete și femei din România și despre care discutăm (încă) prea puțin. Prin Rețeaua Demnității ne-am propus să ajungem la cât mai multe dintre ele prin intermediul echipelor locale, care se orientează cel mai bine în comunități.

În Timișoara avem 2 echipe care s-au înscris la ediția a II-a a acestui proiect și care, în urma sprijinului oferit de dm, vor putea ajuta cele 80 de beneficiare cu pachete de îngrijire completă, timp de câteva luni. Ne onorează și responsabilizează acest ajutor.

Mulțumim celor care s-au înscris la această cursă cu gândul la cele mai puțin norocoase, numai împreună putem reuși să oferim un strop de demnitate în plus!”, a transmis Alexandra Tănase, vicepreședintele Asociației „Pe Stop”.

Activități și surprize

Ediția din 2024 a UVT Liberty Marathon a fost cea mai mare de până acum, evidențiind interesul crescut al comunității pentru sport și sănătate. Atmosfera vibrantă a evenimentului a oferit participanților o experiență unică, plină de provocări și satisfacții.

Pe lângă competițiile sportive, evenimentul a inclus o varietate de activități și surprize pentru toți cei prezenți, printre care:

Kit-uri personalizate pentru participanți, conținând produse care promovează un stil de viață sănătos.

Pasta Party, unde alergătorii au avut ocazia să se bucure de o masă delicioasă și nutritivă înainte de competiție.

Colțuri instagramabile, ideale pentru capturarea momentelor memorabile.

Zona de make-up, pentru a adăuga un strop de strălucire participanților.

Activități interactive pentru copii și adulți, cu premii atractive, inclusiv un Mistery Box și ateliere organizate de Asociația Miltonia pentru cei mici.

Partenerii dm au avut un rol esențial în succesul acestei ediții. OSHEE a oferit apă cu vitamine, iar Rexona a amenajat o zonă atrăgătoare interactivă, distribuind produse către participanți. Nutrino Lab a adus gustări sănătoase, în timp ce Cewe a furnizat servicii foto pentru a captura amintiri de neuitat. Sport Ready a oferit creme special concepute pentru sportivi, iar Got2be a creat un spațiu de relaxare, unde participanții s-au putut bucura de o pauză.

Compania dm drogerie markt a fost înființată în 1973, iar în România, lanțul de magazine este prezent din 2007, timp în care a evoluat constant, a creat peste 1600 de locuri de muncă și sunt deschise peste 140 de magazine. Expansiunea companiei este una din priorități, dovadă și faptul că în 2022, dm a lansat, în România, și magazinul online. 

Asociația „Pe Stop” lucrează cu aproximativ 1500 de beneficiare din București și zonele rurale în fiecare lună. Continuă distribuția de produse esențiale de igienă menstruală, organizează cursuri de igienă și despre corp și consimțământ, susține comunitățile să își rezolve unele dintre problemele legate de condiții de trai improprii și luptă pentru dreptul tuturor femeilor la produse și informații adecvate pentru igiena menstruală.

La UVT Liberty Marathon, aflat la a 7-a ediție, au participat aproximativ 4.000 de oameni, având libertatea de a alege între distanțe de la 2 la 42 de km, subliniind importanța acestui eveniment pentru comunitatea timișoreană.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel