Aleksei Navalnîi îi cheamă pe ruși și occidentali să se ridice împotriva Moscovei
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Foto: Facebook Alexei Navalnîi
Foto: Facebook Alexei Navalnîi
Aleksei Navalnîi îi cheamă atât pe ruși, cât și pe occidentali, să formeze un ”front al informației” împotriva Moscovei. 

 Opozantul rus aflat în detenţie Aleksei Navalnîi a îndemnat joi giganţii occidentali din domeniul tehnologiei să deschidă un "front al informaţiei" prin intermediul unor campanii publicitare menite să ajungă la ruşi, informează AFP și Agerpres. 

"Îl îndemn pe preşedintele SUA (Joe Biden), pe (premierul britanic) Boris Johnson, Comisia Europeană, pe (preşedinta Comisiei Europene) Ursula von der Leyen, pe (fondatorul Facebook) Mark Zuckerberg (...) să găsească foarte urgent o soluţie pentru a zdrobi propaganda lui Putin, utilizând oportunităţile publicităţii de pe reţelele sociale", a scris Navalnîi pe Twitter. "Avem nevoie de publicitate. De multă publicitate", a adăugat Navalnîi.

Susținerea populară pentru Putin ar fi o minciună

Criticând recentele sondaje potrivit cărora susţinerea pentru preşedintele Vladimir Putin a crescut de la începutul ofensivei în Ucraina, el a dat asigurări că este vorba de "o minciună".

"Combinaţia dintre propaganda cu adevărat nebună (...) pe toate posturile, 24 de ore din 24 şi 7 zile din 7, blocarea mass-media independente şi a site-urilor web îşi face încet treaba", a scris el. "Adevărul este că majoritatea cetăţenilor ruşi au o idee complet deformată despre ceea ce se întâmplă în Ucraina", a adăugat Aleksei Navalnîi.

Twitter, Instagram şi majoritatea mass-media independente au fost blocate de autorităţile ruse de la declanşarea ofensivei în Ucraina.

Informațiile false se pedepsesc cu închisoarea

Autorităţile ruse şi-au întărit puternic presiunile şi arsenalul juridic pentru a controla în Rusia comunicarea asupra conflictului, ameninţând să aplice pedepse de până la 15 ani de închisoare pentru difuzarea de "informaţii false" asupra armatei ruse.

Agenţia rusă pentru supravegherea comunicaţiilor, Roskomnadzor, i-a interzis recent Google că facă publicitate pentru serviciile sale în Rusia, după ce a acuzat YouTube că difuzează "informaţii false" despre forţele ruse. 

Te-ar mai putea interesa și: Putin te bagă în pușcărie dacă aduci critici ofensivei în Ucraina

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel