Data publicării:

ALEGERILE PREZIDENȚIALE 2014, în presa străină. Ce scrie despre primul tur de scrutin

Autor: Roxana Neagu | Categorie: Politica
WhatsApp

ALEGERILE PREZIDENȚIALE 2014 din România sunt analizate în presa străină. Justiția este punctul fierbinte al alegerilor prezidențiale din țara noastră. 

ALEGERILE PREZIDENȚIALE 2014. Agenția France Presse scrie că una din principalele teme de campanie pentru alegerile prezidențiale 2014 este lupta împotriva corupției. Asta pentru că la șapte ani de la aderarea României la Uniunea Europeană, sistemul juridic din România este fragil, iar oficialii din Bruxelles continuă să monitorizeze România, scrie AFP. Jurnaliștii citează experți din România. Expertul anticorupție Laura Ștefan a declarat, pentru AFP: Cred că există în perioada imediat următoare riscuri care provin din pozitionarea viitorului preşedinte faţă de acest domeniu care este Justiţia", citează Digi 24

ALEGERILE PREZIDENȚIALE 2014. Reuters scrie despre premierul Victor Ponta că ar oferi șansa stabilității politice. Politica de continuitate care ar decurge din alegerea sa ar fi "încurajatoare" pentru investitori, scriu jurnaliștii. Se referă și la relația guvernului cu Fondul Monetar Internațional. Ziariștii AFP, cât și ziariști Reuters reamintesc, însă, că guvernul Victor Ponta a fost criticat în urma suspendării preşedintelui Traian Băsescu în 2012, după ce au fost vehiculate în UE informații din țară, mai mult sau mai puțin adevărate. Totodată, ei scriu că Victor Ponta a reuşit să anuleze efectele măsurilor dure de austeritate luate în perioada 2009-2010 şi să ducă la creşterea economică.

REUTERS: Victoria lui Ponta ar oferi stabilitate în politica României și ar încuraja investitorii

ALEGERILE PREZIDENȚIALE 2014. Despre prezidenţiabilul ACL, Klaus Iohannis, AFP scrie că succesul înregistrat în cei 14 ani ca primar al Sibiului l-a făcut popular în țară. Într-un articol din Frankfurter Allgemeine Zeitung, Klaus Iohannis este prezentat ca un relativ outsider, deoarece nu are trăsăturile multor politicieni români: nu este implicat în mari scandaluri de corupţie, nu îşi atacă adversarii şi caracterul său înglobează stereotipurile legate de poporul german: corectitudine, cinste şi modestie. Articolul face o şi paralelă între Klaus Iohannis şi un alt german care a condus România în urmă cu 150 de ani, Carol I.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel