Alegerile locale nu s-au terminat în România. Cetăţenii, chemaţi din nou la urne în Costineşti după ce alegerile au fost anulate
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
foto: Freepik
foto: Freepik
Alegerile locale de la Costineşti, judeţul Constanţa, se repetă duminică, 7 iulie. La primul tur de scrutin, din urmă cu o lună, ar fi votat mai multe persoane fără acest drept. 

BEC a anulat alegerile din Costineşti pe 25 iunie, astfel că scrutinul se va repeta pe 7 iulie. Cererea de anulare a fost înaintată de PSD Constanţa. 

"Anulează alegerile pentru funcţia de primar din Circumscripţia electorală numărul 29 comuna Costineşti, judeţul Constanţa, desfăşurate în data de 9 iunie 2024. Dispune repetarea la data de 7 iulie 2024 a scrutinului pentru funcţia de primar al comunei Costineşti, judeţul Constanţa", se arăta în hotărârea BEC.

Buletinul de vot va fi cel folosit la alegerile din 9 iunie, candidaţii vor fi în aceeaşi ordine, diferenţa fiind că pe prima pagină exterioare va fi trecută noua dată a alegerilor. 

Acum, pe 7 iulie, pot vota şi persoanele care şi-au redobândit dreptul de vot în această perioadă. Nu pot vota persoanele care şi-au stabilit domiciliul sau reşedinţa în această circumscripţie electorală în perioada 9 iunie - 7 iulie 2024. 

Numărătoarea voturilor, repetată de 6 ori la Costineşti 

Voturile de la alegerile locale din Costineşti au fost numărate de 6 ori după scrutinul din 9 iunie. În final, a fost desemnat câştigător candidatul PNL la diferenţă de un vot faţă de candidatul PSD. Doar că au fost semnalate mai multe nereguli, printre şi faptul că două persoane, dintre care unul cetăţean ucrainean, au votat fără a avea acest drept, scrie Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel