Alegerile locale din Rep. Moldova, validate
Data publicării:
Autor: Cătălina Burghelea
WhatsApp
Preşedintele Comisiei Electorale Centrale (CEC) din Republica Moldova, Dorin Cimil, a anunţat validarea alegerilor locale desfăşurate duminică, după ce prezenţa la urne la nivel naţional a fost de 41,68%.

Acesta a declarat, într-o conferinţă de presă susţinută după închiderea tuturor secţiilor de votare, că rezultatele finale ale alegerilor locale vor fi prezentate după centralizarea în original a tuturor proceselor verbale întocmite de birourile electorale ale secţiilor de votare

"Alegerile de astăzi au fost unele liniştite, fără incidente majore de natură să influenţeze buna desfăşurare a proceselor electorale şi a rezultatelor alegerilor. (...) Prezenţa la urne pe ţară este de circa 41,7% din numărul de alegători înscrişi în listele electorale. În baza informaţiilor deţinute de către CEC referitoare la participarea la vot a alegătorilor în fiecare localitate şi pornind de la prevederile Codului electoral, putem afirma că scrutinul local poate fi declarat valabil", a afirmat Cimil.

În municipiul Chişinău, prezenţa la vot după închiderea secţiilor de votare a fost de 36,05%.

Potrivit legislaţiei din Republica Moldova, alegerile locale sunt validate dacă prezenţa la urne este de minim 25% din numărul persoanelor înscrise în listele electorale permanentă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel