Alegeri europene cu ghinion pentru coaliția de guvernare din Germania. Scholz: Nimeni nu este bine sfătuit să se întoarcă pur și simplu la afaceri
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Rezultatul alegerilor europene a fost negativ pentru toate partidele din coaliția guvernamentală din Germania, iar partidele nu pot reveni la situația obișnuită pentru a recâștiga alegătorii, spune cancelarul Olaf Scholz.

"Nimeni nu este bine sfătuit să se întoarcă pur și simplu la afaceri ca de obicei", a declarat Scholz într-o conferință de presă la Berlin, adăugând că aceste câștiguri obținute de partidele de extremă dreapta sunt îngrijorătoare și nu ar trebui să se normalizeze, potrivit Reuters.

"Trebuie să ne îngrijorăm în legătură cu acest lucru. Nu te poți obișnui niciodată cu astfel de lucruri și trebuie împinse din nou înapoi", a spus el.

Scholz s-a declarat în favoarea luării rapide a unei decizii privind conducerea UE, adăugând că președintele Comisiei Europene trebuie să se bazeze pe o majoritate democratică a partidelor democratice tradiționale din Parlamentul European.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel