Alegeri Ungaria. Fidesz, voturi
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: George Mihail Pârvan
WhatsApp
Viktor Orban
Viktor Orban
Partidul premierului Viktor Orban a obținut un rezultat formidabil. 96% dintre alegătorii din afara Ungariei au votat Fidesz.

O majoritate covârşitoare a votanţilor fără reşedinţă permanentă în Ungaria au optat pentru lista partidului de guvernământ, Fidesz, la recentele alegeri pentru parlamentul de la Budapesta, a anunţat sâmbătă Oficiul Electoral Naţional (NVI), transmite agenţia MTI, citată de Agerpres. Cu această ocazie, actualul premier, Viktor Orban, a obținut cel de-al patrulea mandat, al treilea consecutiv.

[citeste si]

Diaspora a votat cu guvernul actual


Mai mult de 378.000 de cetăţeni ungari din afara graniţelor ţării s-au înregistrat pentru aceste alegeri şi peste 224.000 dintre ei au exprimat un vot valid. Dintre aceştia, 96,24% au votat pentru Fidez, 0,93% pentru LMP, 0,91% pentru Jobbik, 0,55% pentru alianţa MSZP-Parbeszed, 0,45 pentru mişcarea Momentum şi 0,30% pentru Coaliţia Democratică (DK), a informat NVI.
Potrivit legii electorale în vigoare, cetăţenii ungari fără reşedinţă permanentă în Ungaria îşi pot da votul doar pentru o listă de partid naţională.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel