Alegeri Turcia. Surpriză: S-a retras cu trei zile înainte de alegeri
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
Foto: Freepik
Foto: Freepik
Unul dintre cei patru candidaţi la alegerile prezidenţiale din Turcia din 14 mai a anunţat că îşi retrage candidatura.

Îmi retrag candidatura", a declarat într-o conferinţă de presă liderul partidului Memleket (Patria), creditat cu 2 până la 4% din intenţiile de vot în ultimele sondaje de opinie.

În ultimele zile, mai mulţi membri ai partidului său au demisionat de teamă că prin candidatura sa l-ar împiedica pe Kemal Kilicdaroglu, principalul candidat al opoziţiei, să câştige în faţa preşedintelui Erdogan, aflat la putere de douăzeci de ani, informează Agerpres.

Ince şi-a justificat decizia spunând că alianţa de opoziţie condusă de Kilicdaroglu l-ar "învinovăţi în întregime" dacă ar pierde în faţa şefului statului.

Muharrem Ince a fost candidatul Partidului Popular Republican (CHP, social-democrat) la alegerile prezidenţiale din 2018, pierzând în primul tur în faţa lui Recep Tayyip Erdogan.

În mai 2021, el şi-a lansat propria formaţiune naţionalistă laică.

Kemal Kilicdaroglu, lider al CHP şi candidat al unei alianţe de şase partide de opoziţie, este creditat cu o poziţie bună în faţa preşedintelui Erdogan, care se confruntă pentru prima dată în ultimii douăzeci de ani cu o opoziţie unită. 

Citeşte şi Alegeri în Turcia. Pierde Erdogan puterea? Silviu Nate: Cea mai grea provocare electorală de până acum. Dacă opoziţia câştigă, dialogul politic cu UE ar putea fi relansat

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel