Alegeri TSD. Romeo Lungu, provocare pentru viitorul președinte-exclusiv
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Gabriela Podașcă, Andrei Tinu și Gabriel Petrea candidează la conducerea TSD. Președintele formațiunii politice va fi ales sâmbătă, la Romexpo, unde vor fi prezente 1.200 de persoane.

În acest context, l-am întrebat pe Romeo Lungu, social-democrat, ce părere are despre candidați. Într-un interviu acordat în exclusivitate pentru DC News, Romeo Lungu a spus ce așteptări are de la viitorul lider TSD și a vorbit despre puterea tinerilor social-democrați în politică.

(w670)

DC News: După ce ați văzut candidații pentru șefia TSD, considerați că alegerea va fi una ușoară?

Romeo Lungu: Niciodată nu este ușor să alegi dintre colegii tăi. Îi cunoaștem pe toți cei trei candidați. Întotdeauna a fost o Echipă la TSD și pentru noi nu contează cine va fi președinte, ci va conta ca Echipa să continue proiectele și inițiativele îndreptate către tineri. Cel mai important lucru este ca dupa aceste alegeri să câștige Echipa TSD și mult mai important ca tinerii din România să vadă în TSD lideri care să îi reprezinte și să le promoveze ideile și să corespundă așteptărilor acestora.

DC News: Ne puteți spune pe cine susțineți?

Romeo Lungu: Joi vom avea un comitet executiv judeţean în urma căruia vom decide pe cine susţine TSD Buzău. Vom aduce la cunoştinţa tuturor delegaţilor la congres proiectele cu care se prezintă candidaţii în faţa tinerilor, le vom analiza şi vom decide prin vot spre cine se îndreaptă susţinerea noastră.

VEZI ȘI: ALEGERI TSD. Andrei Tinu, candidat la președinția TSD, interviu. Informații exclusive

DC News: Ce așteptări aveți de la viitorul lider TSD?

Romeo Lungu: Viitorul lider al TSD trebuie să vină cu proiecte pentru toţi tinerii din România, nu numai pentru tinerii din TSD. Dincolo de dezbateri şi discuţii, Echipa TSD trebuie să vină cu proiecte care să aducă locuri de muncă, condiţii de viaţă bune, drepturi respectate, într-un cuvânt bunăstare, nu pentru unii, ci pentru toţi, şi mai ales pentru oamenii simpli. Asta este ce aşteptăm de la viitorul lider al TSD şi de la noua Echipă TSD, implicându-ne fiecare în judeţul din care face parte.

DC News: Ce considerați că a făcut greșit Mihai Sturzu în timpul mandatului său? Aș începe de la faptul că a fost singurul candidat la alegerile pe care evident le-a și câștigat.

Romeo Lungu: Faptul că a fost singurul candidat nu a fost decizia lui, ci a întregii echipe, ceea ce s-a dovedit că a fost un lucru greşit ca imagine, şi pentru faptul că nu am dat şansa şi altor tineri să candideze. Mihai a încercat să continue lucrurile bune începute de Victor Ponta şi Nicolae Bănicioiu în fruntea TSD, dar faptul că neavând experiența în activitatea de membru de partid şi timpul scurt în care a fost preşedinte nu a putut să lase o amprentă puternică în activitatea TSD la nivel naţional, cât şi în formarea unei imagini pozitive a tinerilor din politică. Pe de altă parte Mihai a fost iniţiatorul unor proiecte foarte bune pentru tinerii din România, care au fost dezbătute la toate întâlnirile TSD, iar unele au fost fructificate în Parlament prin iniţiative legislative.

DC News: Care este puterea tinerilor din TSD în politică?

Romeo Lungu: Există câteva modele de participare ale tinerilor în PSD care asigură o reală implicare la nivel local şi chiar naţional alături de seniori. Nu este suficient să fii tânăr ca să fii un bun politician, un tânăr politician trebuie să fie bine pregătit profesional, recunoscut şi apreciat în societate. Tinerii din TSD trebuie să facă politică pentru tineri şi pentru oameni în general, să reprezinte un altfel de politician, iar în momentul în care vor ajunge să conducă oameni în administraţiile publice sau în orice alte instituţii ale statului, trebuie să arate cetăţenilor că s-au desprins definitiv şi irevocabil de practicile trecutului pe care le blamăm cu toţii în aceste zile.
Noi tinerii nu trebuie să fim copii ale seniorilor, ci trebuie să schimbăm modul de a face politică şi de a reprezenta oamenii corect şi în interesul acestora.

VEZI ȘI: ALEGERI TSD. Gabriela Podașcă, candidată la președinția TSD, interviu EXCLUSIV. Răspunsuri-cheie

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel