Alegeri SUA. Peste 40 de milioane de americani au votat anticipat
Autor: Alexandru Negrici | Publicat pe: 07 noi 2022, 19:52
WhatsApp
FOTO: Pexels
FOTO: Pexels
Peste 40 de milioane de americani au votat deja anticipat luni, în cadrul alegerilor de la jumătatea mandatului, depăşind nivelul alegerilor legislative din 2018, potrivit US Elections Project, relatează France Presse.  

În acest an, peste 18 milioane de americani au votat anticipat, în persoană. Alte 22 de milioane de persoane au trimis buletinul de vot prin corespondenţă, ceea ce face ca totalul să fie de peste 40 de milioane de voturi.

În acelaşi moment din 2018, 39,1 milioane de persoane votaseră în cadrul "midterms".

Republicanii au introdus totuşi recursuri din motive tehnice pentru a încerca să invalideze anumite voturi anticipate în state-cheie unde rezultatele ar putea fi strânse.

În Pennsylvania, Curtea supremă le-a dat dreptate republicanilor şi a apreciat că buletinele nu pot fi luate în considerare dacă sunt prost datate. Mii de voturi sunt afectate în acest mod, potrivit AFP.

În Wisconsin, republicanii au obţinut ca anumite voturi prin corespondenţă să fie excluse dacă adresa martorului, care trebuie să fie prezent în timpul procedurii, nu este completă.

Proceduri sunt de asemenea în curs în Michigan, pentru a descalifica voturile depuse fără act de identitate.

Săptămâna trecută, fostul preşedinte Donald Trump a declarat că a descoperit primele semne de fraudă în votul prin corespondenţă în Pennsylvania, stat-cheie în alegerile de la jumătatea mandatului. Acuzaţia a fost imediat respinsă de responsabilii electorali ai acestui stat.

În 2020, Donald Trump a acuzat, fără a prezenta probe, autorităţile din mai multe state americane că au furat alegerile prezidenţiale falsificând votul prin corespondenţă. Milioane de americani sunt convinşi şi acum că teoria este adevărată, notează AFP.

Teama lui Biden: ”Dacă pierdem alegerile de la jumătatea mandatului, vor fi consecințe pentru decenii”

O înfrângere a Partidului Democrat la alegerile intermediare ar avea consecințe ”pentru decenii”, susține Joe Biden, președintele SUA.

Principalii politicieni americani, printre care Joe Biden și fostul președinte Barack Obama, au vizitat în acest weekend Pennsylvania, în speranța de a răsturna situația electorală a partidului republican, care la rândul său a anunțat o victorie zdrobitoare în acest stat. 

”Oameni buni, ne aflăm la trei zile distanță de unele dintre cele mai importante alegeri din viața noastră. Rezultatul va modela țara noastră pentru deceniile următoare, iar puterea de a modela acel rezultat este în mâinile tale”, le-a spus Joe Biden susținătorilor săi adunați pentru un miting la Universitatea Temple din Philadelphia, potrivit Nova News. "Este o alegere. O alegere între două viziuni foarte diferite asupra Americii", a adăugat preşedintele Biden.

La rândul său, Donald Trump, vorbind la o demonstraţie la Latrobe, a spus: "Dacă vrei să opreşti distrugerea ţării noastre şi să îi salvați pe americani, marți trebuie să îi votați masiv pe republicani!”.

 

Democrații ar putea să-și piardă „stăpânirea” de decenii asupra New York-ului, la alegerile de la mijlocul mandatului

Timp de mai bine de 20 de ani, democrații s-au putut baza pe New York, un bastion al sprijinului liberal în confruntarea lor cu republicanii.

Statul nu a ales un senator sau guvernator republican de două decenii.Dar, pe măsură ce se apropie alegerile de la mijlocul mandatului, dominația lor este amenințată.Prevăzând că au probleme, democrații se și--au adus „vedetele” la New York, zilele acestea.

În ultimele zile, vicepreședintele, președintele și ambii Clinton se numără printre vedetele partidului care fac campanie aici.Cu toate acestea, sondajele se mișcă împotriva lor.Candidatul lor la funcția de guvernator Kathy Hochul ar putea avea probleme.

Dar problemele lor sunt mai adânci. New York-ul este un stat favorizant.Dacă aici va ajunge un val roșu de sprijin republican, este probabil ca scenariul să se repete la nivel național. În nordul statului, în suburbii, există o dorință de schimbare.

Pe malul râului Hudson, orașul prosper și somnoros Nyack nu este deloc o fortăreață republicană, dar oamenii nu sunt mulțumiți nici de ultimii doi ani de guvernare democrată.

„Nu am văzut cu adevărat stânga făcând ceva”, a spus chelnerul Maddux Cale pentru Sky News. „Nu i-am văzut făcând un pas când au spus că o vor face și nu i-am văzut făcând ceva care să fie efectiv eficient pentru a ajuta oamenii. Uită-te la inflație și la prețul combustibilului”, a spus Mike Rail, stând în fața unui bar de pe Main St.

"Vreau să spun că situația a scăpat de sub control, așa că de ce nu am încerca să votăm diferit pentru următorii doi ani? Doar doi ani."

Problemele post-pandemie i-ar putea penaliza pe democrați. Inflația, costul vieții și creșterea criminalității motivează alegătorii. În metroul care se îndreaptă spre centrul orașului, new-yorkezii au declarat pentru Sky News că sunt profund îngrijorați de siguranța lor.

„Infracționalitatea este cu siguranță o problemă – în trenuri și în suburbii”, a spus un navetist, refuzând să-și dea numele. „Locuiesc în New York de peste 40 de ani și este prima dată când mi-e frică să intru în Manhattan”, a spus o pasageră. „Dar nu este vorba doar de Manhattan. Locuiesc pe Long Island, care înainte era o zonă sigură și nu mai este sigură. Pur și simplu îmi este frică”.

Femeia a spus că va vota în continuare cu democrații pentru că nu crede că republicanii s-ar descurca mai bine. Dar destui alegători se gândesc să-i susțină pe republicani pentru a-i alarma pe democrați.

Nici măcar la serile de bingo găzduite de interpreți travestiți nu mai vedem mulți democrați în zare. Printre jucătorii de la Wolf and Warrior Brewery din White Plains New York, un fost democrat a declarat pentru Sky News că își va transfera votul către republicani.

„În trecut am votat pentru Bill Clinton, mi-a plăcut Bill Clinton. L-am considerat bun pentru economie și bun pentru piețe dar acum, după ultimii doi ani, când vezi ce se întâmplă cu totul acum, cred că trebuie să mergem într-o altă direcție”.

New York-ul se poate schimba din punct de vedere politic și asta înseamnă probleme la nivel național. Dacă republicanii se pot descurca bine aici, o vor face și prin America, cu tot ce înseamnă asta pentru administrația și partidul lui Joe Biden.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?