Alegeri SUA: O nouă contestație a lui Trump, RESPINSĂ de Curtea Supremă din Pennsylvania
Autor: Doinița Manic | Publicat pe: 29 noi 2020, 09:16
WhatsApp
Curtea Supremă din statul american Pennsylvania a respins o nouă plângere depusă de echipa de campanie a lui Donald Trump.

Curtea Supremă din statul american Pennsylvania a respins o nouă plângere depusă de echipa de campanie a lui Donald Trump, transmite Agerpres. Aceștia denunțau din nou mai multe nereguli în cadrul scrutinului prezidenţial,relatează AFP.

Plângerea depusă de republicani reclama fie invalidarea voturilor prin poştă, fie anularea tuturor voturilor pentru a-i lăsa pe legislatorii din acest stat să decidă învingătorul.

Explicațiile judecătorilorCurtea Supremă a respins aceste solicitări, spunând că a doua este "surprinzătoare" şi că ea urmărea "să le deposedeze de voturi pe cele 6,9 milioane de persoane care au votat în Pennsylvania".

Plângerea contesta de asemenea legea adoptată în 2019 care introducea votul prin corespondenţă în Pennsylvania, afirmând că ea este anticonstituţională. În verdictul lor, judecătorii au transmis că această contestare a legii vine prea târziu, adică la peste un an de la adoptare, şi într-un moment în care rezultatul alegerilor "devenea aparent evident".

Vineri, o curte de apel a respins o altă plângere a echipei de campanie a lui Trump care afirma că scrutinul nu a fost echitabil şi a refuzat să blocheze certificarea victoriei lui Joe Biden tot în Pennsylvania. Echipa de campanie a lui Donald Trump a suferit circa 20 de înfrângeri judiciare în toată ţara. Preşedintele ales Joe Biden a obţinut victoria în Pennsylvania cu o diferenţă de 81.000 de voturi.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?