Alegeri SUA. Estonia înlocuieşte un ministru care s-a îndoit de victoria lui Biden
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
SUA, în cea mai gravă criză din anii 1930 până în prezent. Biden va prezenta un plan de relansare de 1.900 de miliarde de dolari / Foto Agerpres
SUA, în cea mai gravă criză din anii 1930 până în prezent. Biden va prezenta un plan de relansare de 1.900 de miliarde de dolari / Foto Agerpres
Estonia înlocuieşte un ministru de interne care a pus sub semnul întrebării victoria lui Biden.

Preşedintele estonian Kersti Kaljulaid a numit miercuri un nou ministru de interne pentru a-l înlocui pe Mart Helme, care a demisionat după ce a pus la îndoială legalitatea rezultatului alegerilor prezidenţiale din SUA, relatează dpa, scrie Agerpres. 

Alar Laneman, din partea formaţiunii populiste Partidul popular conservator estonian (EKRE), a depus miercuri jurământul. Politicianul de 58 de ani i-a urmat colegului său de partid Mart Helme, care a demisionat la începutul săptămânii trecute.

Au atras numeroase critici



Helme şi fiul său Martin, care este ministrul de finanţe al ţării, şi-au atras numeroase critici pentru comentariile făcute la o emisiune de radio, în care au pus sub semnul întrebării legitimitatea alegerilor din SUA, câştigate de Joe Biden.

Helme l-a numit, de asemenea, pe Biden, "un personaj corupt" în emisiune.

Frecvente scandaluri

Cei doi fac parte din formaţiunea populistă de dreapta EKRE, care a devenit parte a coaliţiei de guvernare în 2019 după alegeri. Totuşi, formaţiunea a devenit de atunci o sursă frecventă de scandaluri. Helme cel vârstnic este fondatorul şi liderul de multă vreme a partidului.

Kersti Kaljulaid a catalogat comentariile lui Helme drept "un atac împotriva democraţiei şi securităţii estoniene".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel