Alegeri SUA: De Santis din ce în ce mai aproape de candidatura pentru 2024. Trump sporește atacurile
Data publicării:
Autor: Elena Didila
WhatsApp
Sursa Foto YouTube Fox News
Sursa Foto YouTube Fox News
De Santis, guvernatorul republican al Floridei nu și-a anunțat încă oficial candidatura la Casa Albă în 2024, dar eventuala sa intrare în cursa electorală ar putea profita de îndoielile multor alegători cu privire la Trump și actualul președinte, Joe Biden.

Anxios, neutru, obosit, frustrat. Acestea sunt adjectivele alegătorilor republicani din New Hampshire, Nevada, Iowa și Carolina de Sud, primele patru state în care vor avea loc alegerile primare în vederea alegerilor prezidențiale din 2024, pentru a-l descrie pe fostul președinte Donald Trump, care și-a anunțat candidatul pentru Casa Albă în noiembrie, anul trecut.

Într-un sondaj realizat de institutele Engagious și Schlesinger în numele Washington Post, intervievații și-au reafirmat sprijinul din trecut față de fostul președinte al SUA. Jumătate din cei chestionați au spus că îl susțin pe guvernatorul Floridei, Ron De Santis, care este considerat de mulți principalul adversar al lui Trump, scrie Agenzia Nova.

Guvernatorul republican al Floridei, a cărui popularitate a crescut din 2020 datorită gestionării pandemiei de Covid-19, nu a anunțat încă oficial o candidatură la Casa Albă în 2024, dar eventuala sa candidatura ar putea beneficia de îndoielile multor alegători cu privire la Trump și actualul președinte al SUA, Joe Biden. 

Un sondaj realizat în ultimele săptămâni de postul ABC și Washington Post a mai arătat că doar 44% dintre republicani și independenții conservatori sunt în favoarea unei victorii a lui Trump la alegerile următoare, în timp ce 49% au spus că ar prefera pe ”altcineva”.

Un al doilea studiu efectuat de Universitatea Monmouth săptămâna trecută a arătat că Trump și DeSantis ar fi pe picior de egalitate, ambii bucurându-se de un procent de încredere de 33%.

Atacurile lui Trump

Popularitatea tot mai mare a lui De Santis este confirmată și de atacurile din ce în ce mai dese ale lui Trump, care recent a ajuns până la a insinua pe rețelele de socializare că guvernatorul ar fi avut ”un comportament nepotrivit” cu fetele de liceu pe când acesta lucra ca profesor.

Întrebat despre aceste declarații, în timpul unei întâlniri cu cetățenii din Florida Centrală, De Santis a fost neutru, spunând că își petrece timpul ”încercând să obțină rezultate pentru cetățeni și nu încercând să defăimeze membrii propriului meu partid”.

O atitudine rece și neutră în linia de confruntare pe care De Santis a ales să o ia față de Trump în ultimele luni, evitând să răspundă la atacurile și poreclele ofensive folosite de fostul președinte față de acesta, precum ”Ron the Meatball”.

O atitudine care a ajutat cu siguranță la atragerea simpatiei multor oameni care s-au săturat de retorica agresivă a lui Trump și de scandalurile constante care l-au lovit pe fostul președinte: de la procesul pentru hărțuire sexuală intentat lui de jurnalistul Jean Carroll până la scandalul fondurilor electorale, scandalurile starului porno Stormy Daniels, cu care Trump ar fi avut o relație extraconjugală, până la descoperirea unor documente clasificate în reședința sa privată din Mar-a-Lago.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel