Alegeri Republica Moldova. Puțin peste 17% prezența la vot la ora 13.00
Data publicării:
Autor: Eduard Pascu
WhatsApp
Peste 17% dintre alegătorii din municipiul Chişinău s-au prezentat la urne, până la ora 13.00, cu prilejul celui de-al doilea tur al alegerilor locale pentru funcţia de primar care se desfăşoară duminică în Republica Moldova, a anunţat preşedintele Comisiei Electorale Centrale (CEC), Dorin Cimil, transmite Agerpres.

Procentul de prezenţă la vot este cu aproximativ trei procente mai mare faţă de primul tur al alegerilor pentru Primăria Chişinău, desfăşurat în urmă cu două săptămâni.

În municipiul Chişinău, în turul al doilea au intrat candidatul Partidului Socialiştilor din Republica Moldova, Ion Ceban, şi cel al Blocului ACUM, Andrei Năstase. În primul tur, candidatul stângii, Ion Ceban, a avut 40,16%, în timp ce pro-europeanul de dreapta Andrei Năstase a obţinut 31,09% din voturi

Reprezentanţii CEC susţin că până duminică la amiază nu au fost înregistrate incidente majore care să influenţeze rezultatul alegerilor.

"Per ansamblu, procesul de votare în întreaga ţară decurge în regim normal, conform procedurilor care reglementează participarea la vot, fără incidente semnificative care să influenţeze desfăşurarea alegerilor", a afirmat Cimil.

Cetăţenii din 384 de municipii, comune şi oraşe din Republica Moldova sunt aşteptaţi, duminică, la urne pentru desemnarea primarilor, în turul al doilea al alegerilor locale. Prezenţa la vot la ora 13.00 la nivel naţional era de aproximativ 20%. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel