Alegeri Primăria Capitalei. Rareș Bogdan: Am văzut un meteorit - domnul Cristian Popescu Piedone. Are peste 30%
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu
Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu
Rareș Bogdan, prim-vicepreședintele Partidului Național Liberal (PNL), spune că Popescu Piedone are peste 30% în sondaje, din informațiile liberalilor.

"O apariție surpriză pe scenă - un meteorit - domnul Cristian Popescu Piedone, care are peste 30%, pentru că a furat puțin startul, s-a anunțat candidat, s-a victimizat. Cert e că, în acest moment, din cercetările pe care le avem, o parte din electoratul PNL 23% - 24% e îndreptat spre Nicușor Dan.  (...)

În cazul unei candidaturi a doamnei Firea, spre exemplu, electoratul liberal se mută într-o proporţie destul de mare spre Nicușor Dan - aproape 5 - 6 din 10 votanţi se duc spre Nicușor Dan, iar doamna Firea, candidat, ar lua de la bazinul PNL destul de puţin și chestiunea se întâmplă interesant şi în cazul în care este candidat PNL din bazinul PSD, care este un bazin mai mare la Bucureşti - cu 5% - 6% mai mare de cât al PNL. Nu este atât de disciplinat pe cât au crezut colegii din PSD. Este un electorat care se mută într-o proprotie destul de mare spre Popescu Piedone - adică 5 din 10 votanţi se duc spre Popescu Piedone rapid. Abia 4 se duc spre candidatul venit din partea PNL şi 1 se duce spre Nicușor Dan.

Deocamdată, nu am văzut transferurile de votanţi dinspre bazinele sectoarelor. În Bucureşti, există patru primari foarte bine conturaţi prin încredere şi votanţi de peste 50%", a spus Rareș Bogdan.

Reamintim că, în urma unui sondaj de opinie comandat de Nicușor Dan, prima opțiune a repondenților a fost Cristian Popescu Piedone (PUSL), cu 40,4%, în timp ce Dan (Alianța Dreapta Unită) se află pe locul doi, cu 39,3%. Pe locul trei se situează Sebastian Burduja (potențialul candidat din partea alianței PSD-PNL), cu 16%.

Vezi și: "Firea nu o să ajungă niciodată primar al Capitalei". Sighiartău vorbește de o "capcană" a PSD: Am fost afectați

 Nicușor Dan și-a comandat sondaj pentru alegeri și a ieșit pe 2. Mircea Coșea, profilul ideal de candidat pentru București: Nu discutăm de apă caldă și căldură 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel