Alegeri prezidențiale. PSD, strategie ca Dăncilă să rămână la Palatul Victoria
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Viorica Dăncilă
Viorica Dăncilă
Partidul Social Democrat ar pune la punct o strategie prin care sa blocheze Guvernul PNL astfel incat Viorica Dancila sa ramana la Palatul Victoria pana dupa ultimul tur al alegerilor prezidentiale, potrivit Antena 3.

Interesul PSD este să temporizeze instalarea noului Cabinet PNL la Palatul Victoria, pe de-o parte pentru că aceasta câştigă timp şi, ca prezidenţiabil PSD, are mai multă putere din poziția de premier pe care o ocupă, atât în partidul pe care îl şi conduce cât şi în campanie. Pe de altă parte pentru că îşi iau în serios rolul de partid de opoziţie.

Nu va fi uşor pentru PNL să treacă cu Guvernul de Parlament în condiţiile în care cei mai mulţi parlamentari sunt ai PSD, astfel încât liberalii se vor lovi de acest bloc al PSD în legislativ, potrivit Antena 3.

Joia viitoare, Ludovic Orban va trimite la Parlamentului programul de guvernare şi lista de miniştri. PSD va trebui să convoace Birourile permanente ale celor două Camere acolo unde au majoritate. Foarte probabil, PSD va boicota acele şedinţe astfel încât liberalii să nu aibă cvorum să programeze comisiile de specialitate unde urmează să fie audiaţi miniştrii propuşi de Orban.

Dacă vor reuşi să ajungă cu aceste audieri în comsiile de specialitate, social-democraţii vor să facă un calendar cât mai larg astfel încât să se întindă pe cât mai multe zile aceste audieri.

Votul în plen va fi boicotat de PSD, spun aceştia. Ludovic Orban trebuie să asigure cvorumul de şedinţa şi, dacă va face acest lucru, atunci social-democraţii intră şi ei în sală. În cazul în care nu o va face, se va ajunge la o amânare. Totul s-ar putea lungi în opinia PSD, până după primul tur al alegerilor prezidnetiale, lucru care îi avantajează.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel