Alegeri prezidenţiale în Coreea de Sud. Liderul partidului de guvernământ, atacat cu un ciocan
Data publicării:
Autor: Julia Pandi
WhatsApp
Liderul partidului de guvernământ din Coreea de Sud a fost spitalizat după ce a fost lovit la cap de un necunoscut în timpul campaniei pentru alegerile prezidenţiale.

Liderul partidului de guvernământ din Coreea de Sud a fost spitalizat după ce a fost lovit la cap de un necunoscut în timpul campaniei pentru alegerile prezidenţiale din această săptămână, marcate deja de deficienţe în cele două zile de vot anticipat, relatează Reuters, citat de Agerpres.

Cursa strânsă dintre Lee Jae-myung, candidatul Partidului Democratic (PD), la putere, şi Yoon Suk-yeol, de la Partidul Puterii Poporului (conservator), principala formaţiune de opoziţie, s-a reflectat într-o participare record de aproape 37% în cele două zile de vot anticipat care s-au încheiat sâmbătă.

Atacul de luni asupra lui Young-gil, liderul PD şi şeful campaniei lui Lee, constituie un nou incident într-o competiţie electorală umbrită de scandaluri, tactici de defăimare a adversarului şi gafe. Song a fost lovit la cap de mai multe ori cu ceea ce a părut a fi un ciocan mic, în timp ce făcea campanie la Seul, de un bărbat care s-a apropiat de el din spate, potrivit unui video postat pe YouTube de un membru al echipei sale. În urma atacului, Song a sângerat şi a fost dus imediat la un spital din apropiere, unde i-au fost aplicate copci, au transmis responsabili ai PD.

Atacatorul a fost reţinut de oameni aflaţi la faţa locului şi apoi luat în custodie de poliţie

Potrivit Yonhap, atacatorul a fost reţinut de oameni aflaţi la faţa locului şi apoi luat în custodie de poliţie. El a fost identificat drept un bărbat de 70 de ani, care s-a filmat cu telefonul înainte de atac şi care pare să-l fi urmărit pe Song în campanie încă de luna trecută, postând înregistrările pe YouTube.

Potrivit unui martor ocular citat de Yonhap, bărbatul a strigat că se opune exerciţiilor militare Coreea de Sud - SUA şi nu poate suporta ideea de a le lăsa în urmă o astfel de lume celor tineri.

Incidentul a survenit în timp ce autorităţile încearcă să refacă planurile după ce procedurile de vot anticipat au fost marcate de cozi lungi de aşteptare, în frig, în afara secţiilor de vot pentru bolnavii de COVID-19, iar alţi alegători au primit buletine deja folosite.

Întrucât numărul de infectări cu coronavirus a atins niveluri fără precedent, depăşind 200.000 de cazuri, iar peste 1 milion de persoane primesc tratament acasă, parlamentul a adoptat un amendament pentru a permite votul în persoană pentru aceşti pacienţi.

Preşedintele în funcţie, Moon Jae-in, şi-a exprimat duminică regretul faţă de deficienţele semnalate, el cerând Comisiei Electorale Centrale (NEC) să explice erorile şi să garanteze dreptul cetăţenilor de a vota, a transmis purtătoarea sa de cuvânt.

Echipa de campanie a lui Yoon, candidatul opoziţiei, a criticat NEC, spunând că 'alegerile dintr-o clasă de şcoală elementară nu ar fi fost organizate mai neglijent', şi cerând demisia preşedintelui comisiei.

44 de milioane de sud-coreeni sunt chemaţi la urne pentru a-l alege pe succesorul lui Moon,

În jur de 44 milioane de sud-coreeni sunt chemaţi la urne pentru a-l alege pe succesorul lui Moon, căruia Constituţia îi interzice o nouă candidatură, într-o perioadă de nemulţumiri în creştere legate de explozia preţurilor imobiliare, o scenă politică polarizată şi scandaluri de corupţie. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel