Alegeri prezidențiale 2024. Coaliția merge separat. Nicolae Ciucă: PNL va avea propriul candidat
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Inquam Photos / George Călin
Inquam Photos / George Călin
Nicolea Ciucă, președintele Partidului Național Liberal (PNL), spune că partidul său va avea propriul candidat la prezidențiale.

Întrebat despre discuţiile din coaliţie, cu liderul Partidului Social Democrat (PSD), Marcel Ciolacu, Nicolae Ciucă a spus: "Am discutat, de principiu, dacă acolo unde am candidat cu liste comune, să încercăm să asigurăm majorităţi".

Chestionat dacă mai este deschisă în coaliţie discuţia unui candidat comun la prezidenţiale, liderul PNL a spus că nu.

"PNL va avea propriul candidat la prezidenţiale. Urmează să stabilim în forurile de conducere ale partidului nominalizarea", a adăugat Nicolae Ciucă, potrivit Agerpres.

Ciolacu întindea mâna PNL-ului, ieri

Cu doar o zi în urmă, Marcel Ciolacu spunea că "sunt toate premisele pentru o alianță politică cu PNL, cu candidat comun la prezidențiale și listă comună la parlamentare.”

De asemenea, premierul preciza că "e foarte puțin probabil ca PSD să renunțe la candidatura la prezidențiale, având în vedere că am câștigat alegerile“.

Tot ieri, întrebat dacă PSD va merge la alegerile prezidenţiale în alianţă cu PNL sau separat şi când ar trebui să fie decis candidatul respectiv, Paul Stănescu spunea, potrivit Agerpres: ”Fără discuţie, Marcel Ciolacu va fi candidatul PSD la prezidenţiale. Nu l-am întrebat dacă îşi doreşte, dar e o cutumă în PSD - preşedintele partidului candidează la funcţia prezidenţială şi eu cred că domnul Ciolacu îşi asumă lucrul ăsta, are curajul. Decizia ar trebui să vină săptămâna asta în care suntem astăzi, pentru că deja săptămâna viitoare - şi cred că nu mă înşel ca termen - trebuie să se dea hotărârea de Guvern cu calendarul alegerilor. Deci cred că săptămâna asta va fi hotărâtoare în ceea ce priveşte candidatura la prezidenţiale în această coaliţie."

Vezi și: AUR anunță candidatul la prezidențiale 2024

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel