Alegeri prezidențiale 2024. Chirieac și Ciuvică, pariu
Autor: Rodica Mitu | Publicat pe: 13 oct 2022, 16:26
WhatsApp
Fotografie de la Element5 Digital, Pexels
Fotografie de la Element5 Digital, Pexels
O  nouă ediție a emisiunii „Miercurea Neagră” a fost difuzată la DCNewsTV. La un moment dat, discuția s-a îndreptat către Laura Codruța Kovesi și alegerile prezidențiale din 2024.

Mugur Ciuvică susține că Laura Codruța Kovesi nu va candida în 2024, nu pentru că nu ar vrea, ci pentru că nu are susținere. 

În cele ce urmează, vă redăm dialogul dintre Bogdan Chirieac și Mugur Ciuvică:

Bogdan Chirieac: Voiam să semnalez demersul politic excepțional al doamnei Kovesi și faptul că, din nou, voi avea dreptate. Domnul Ciuvică o să plângă ca un copil, dar o să-i dau un suc, un covrig cald, când doamna Kovesi va ocupa funcția de președinte al României. 

Mugur Ciuvică: Deci ați promis că ne veți da suc și covrig când se va întâmpla asta. O să vorbesc cu băiatul meu. Are 13 ani. Când se va întâmpla asta, să-l aducă pe fiul lui să-i dați covrig și suc. Las moștenire. Dacă apuc 170 de ani, atunci vin eu. 

Bogdan Chirieac: Așteptați doi ani. Am zis 2024.

Mugur Ciuvică: Liniștiți-vă. O să rămâneți și cu sucul și cu covrigul. Sucul se trezește, covrigul se usucă.

Bogdan Chirieac: Deocamdată, eu văd că doamna Kovesi este un candidat solid, cu mari șanse. Îl văd și nervos pe domnul Ciuvică.

Mugur Ciuvică: După cum v-am explicat, doamna Kovesi a venit prin primăvară și a făcut test în România. A văzut că nu o susține nici dr*acu, nimeni, nimeni, nimeni. A anunțat că nu candidează, nu pentru că nu ar vrea, ci pentru că a văzut că nu o susține nimeni în momentul acesta. (...) Dacă în doi ani, un timp imens în politică, mai ales acum cu războaie și crize, va obține ceva susținere, atunci și eu sunt convins că o să candideze. Dar, deocamdată, susținerea doamnei Kovesi fiind zero, zero este și candidatura. 

Miercurea Neagră, sez.3, ep.5. Analiza săptămânii, cu Chirieac, Tache şi Ciuvică

Citește și...

PSD, mari schimbări la alegerile prezidențiale. Ciolacu, detalii despre candidatul din 2024

Marcel Ciolacu nu exclude ca la alegerile prezidențiale PSD să aibă un candidat din exteriorul partidului. 

„Am spus că nu vreau să scot această opțiune. Da (n.r. sunt suficienți oameni în PSD dintre care s-ar putea alege), dar nu mai vreau să... Există o teorie că devii prizonierul șanțului pe care îl sapi. Eu nu vreau să devin prizonierul acestui șanț și am zis că este cazul ca PSD să găsească o altă abordare”, a spus Marcel Ciolacu la DCNewsTV.

„Sunt și îndreptățit să încerc acest lucru”, a continuat Marcel Ciolacu. „Am încercat de patru ori și ne-am rupt gâtul. Nu am reușit să lămurim românii că este nevoie de un președinte social-democrat să conducă România”, a subliniat acesta.

„Am închis cutuma că președintele partidului este automat și candidat la funcția de președinte! Am introdus faptul că, de această dată, nu numai un grup restrâns de oameni va alege viitorul candidat. Nu. Cine dorește să acceadă la această funcție trebuie să meargă în fiecare județ, în interiorul fiecărei organizații, cu competitorii pe care o să-i aibă și să explice de ce dorește să devină președinte. Este o decizie care mă privește și pe mine, și pe copiii mei, și pe ai lor. Cred că este abordarea corectă”, a conchis Marcel Ciolacu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?