Data actualizării:
Data publicării:

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. VICTOR PONTA - KLAUS IOHANNIS la TV, față în față LIVE text

Autor: Anca Murgoci, Roxana Neagu | Categorie: Politica
WhatsApp

Între Victor Ponta și Klaus Iohannis are loc prima confruntare televizată. Cei doi se duelează de la distanță: Ponta a mers la RTV, Iohannis la Realitatea. DCNews transmite live text, față în față, declarațiile celor doi candidați rămași în cursa pentru alegerile prezidențiale 2014.

Declarațiile lui Victor Ponta: 

Am fost la multe emisiuni moderate de dumneavoastră, dar emisiunea aceasta are o mare importanță. Nu este vorba despre alegerile de duminică, este vorba despre ceea ce noi propunem românilor pentru următorii cinci ani. Mâine seară voi merge la Realitatea TV, miercuri la B1 TV, iar joi la Antena 3 

Discuție cu Titus Corlățean

- Am avut o discuție cu dl Corlățeanu. În România s-a votat fără probleme. În afara țării, au votat 161.000 de oameni. Din cauza procedurilor anti-fraudă, mulți români nu au putut să voteze. Domnul Băsescu și domnul Iohannis au manipulat nemulțumirea unor cetățeni din străinătate și s-au implicat în organizarea unor mitinguri. Titus Corlățean mi-a zis că Iohannis și Băsescu au cerut să se încălce legea, lucru care ar duce la o posibilă contestație. Titus Corlățean mi-a spus că nu vrea ca MAE să devină o victimă colaterală.

Voturi

- Toată acțiunea ACL și a domnului Băsescu a avut miză politică. În 2009. Mircea Geoană a câștigat alegerile pe teritoriul României, după care au venit voturile din străinătate și nu a mai putut nimeni să le numere.

- Acum diferența este atât de mare încât voturile din străinătate nu pot schimba rezultatul, dar va fi un motiv pentru Traian Băsescu să deligitimeze președintele care va urma în funcție.

- În campania prezidențială, eu am fost în Italia și în Spania, dl Iohannis nu a fost. Unii m-au plăcut, alții nu, dar eu îi voi reprezenta pe toți. Președintele României are un contract cu toți cetățenii care sunt români și trebuie să îi reprezinte.

Noul USL

- USL 2.0, așa cum l-am numit noi, se bazează pe un vot uriaș pe care l-am obținut în 2012. Este coaliția cu care voi lucra în următorii doi ani. Sunt două variante: fie să ajung eu președinte și să mă înțeleg cu actuala guvernare, fie să ajungă președinte Klaus Iohannis și să se certe cu actuala guvernare.

Proteste

- În legătură cu oamenii care au ieșit în stradă, trebuie să spun că nu vom avea de face cu un război civil. Doamne ferește! Eu cred că suntem o democrație consolidată. Cred că este important ca lumea să vină la vot. Totul e așa un îndemn la ură. E un aparat de propagandă construit în ani de zile. De exemplu, a fost o minciună că Ardealul a votat cu Iohannis. Eu am luat un milion de voturi din Ardeal, iar el un milion trei sute.

- Voi demisiona din funcția de prim-ministru pentru a prelua funcția de președinte.

- Astăzi, Traian Băsescu, la numirea în funcția de ministru a lui Teodor Meleșcanu, făcut o greșeală. Traian Băsescu a zis: datorită situației din diaspora și nu din cauza.

Suspendare Traian Băsescu

- O suspendare a președintelui este o criză politică. Corect, moral ar fi ca Traian Băsescu să nu plece ca și cum nu s-ar fi întâmplat nimic. Dacă nu avem de ales, chiar dacă este vorba de o zi de mandat, dacă încalcă Constituția, putem vorbi despre o suspendare.

Creștere economică

- Îi spun așa lui Klaus Iohannis: România a avut cea mai mare creștere economică din UE. De la 1 ianuarie, pensile cresc cu 5 puncte procentuale. Președintele nu mărește pensiile, așa cum spune Klaus Iohannis. Nu vreau să îi mai mințim pe oameni. Un președinte nu mărește pensiile. Nu este atribuția unui președinte acest lucru.

Sănătate, lovituri și religie

- Sunt sănătos, mulțumesc lui Dumnezeu. Fișa mea medicală pe care am făcut-o la Spitalul Militar din București așa arată. 

- Nu am lovit pe nimeni. De fapt, ultima dată când am lovit pe cineva, eram în clasa a IV-A. M-am bătut cu sora mea, Alexandra. Atunci a fost ultima dată când am lovit o persoană de sex feminin.

- Cred în Dumnezeu, dar este o relație personală. Eu cred foarte mult că societatea are nevoie de promovarea valorilor religiei.

- Pentru acest motiv am susținut ca religia să fie o materie facultativă în școli.

- Un președinte - și eu voi fi acel președinte – are obligația să sprijine Guvernul în politice sale economice și sociale, nu să îl saboteze mereu.

Pensii

- Cota unică rămâne de 16%

- Fondurile de pensii private sunt principalii investitori în titluri de stat. Klaus Iohannis nu avea de unde să afle asta. Cea mai importantă ştire a anului 2014 legată de pensii este că, după perioada cumplită 2010-2012, am reuşit să ajungem la un număr aproape egal de persoane cu contracte de muncă, respectiv persoane cu pensie.

O singură datorie

- Voi lăsa o singură datorie viitorului Guvern: noi încasăm de la Comisia Europeană subvenţiile pentru plăţi directe. Se dădeau până în 2012 subvenţiile pentru agricultură după ce le încasam în ianuarie-februarie. Din 2012, am avansat din Trezorerie banii necesari şi am discutat cu cei de la FMI şi CE, având în vedere că îi luăm în 5 ianuarie, nu îi treceţi în deficitul pe 2014! Noi o să avem buget anul acesta.

Campania prezidențială

- Nu am vorbit niciodată de case în campania prezidențială. Sper că România, duminică, nu va avea ghinion. Ar fi un ghinion să o luăm de la capăt. Cred că prin votul oamenilor, vom evita această situație.

- Nu voi grația niciodată persoane care au ajuns la închisoare pentru omor, tâlhărie sau corupție.

Referendum

- Până la alegerile din 2016, cred că trebuie să consultăm românii cu privire la revenirea la monarhie. Eu merg pe varianta republicii, dar țin cont de ce spun oamenii. Această discuție trebuie pusă în vederea unui referendum.

- Vreau să lămuresc un lucru. Ce legătură are PSD cu China? Haideți să vă spun. PSD e cel care a promovat cei mai mulți oameni tineri. 

Relația cu China

- Legat de relaţia cu China, reiau ce am spus de fiecare dată: îl invidiez Barack Obama care are un parteneriat cu China, o admir pe doamna cancelar Merkel care din 2005, de când e cancelar, singura ţară în care a fost în fiecare an în vizită oficială e China. Şi în Franţa, şi în China. Noi suntem diplomaţi şi vorbim de independenţa energetică - independenţa energetică de Rusia!

- Nu depindem de China! Nu o să ia grupul de la Rovinari în China. Ce am reuşit anul acesta - îi spuneam domnului Tăriceanu că i-am bătut toate recordurile - lucrul ăsta să însemne creşterea exportului. Nu am vorbit cu China să pună scut antirachetă - e la SUA, nu am vorbit să intre în NATO - noi suntem în NATO! Dar investiţii, da, asta vreau!

- Sunt de acord cu reducerea numărului de parlamentari. De altfel, și pe legea actuală, în 2016 se reduce numărul parlamentarilor cu vreo 150.

Republica Moldova

- Am spus şi o spun iar: cred că unirea pe termen scurt şi mediu înseamnă ca R. Moldova să fie membră UE, Prutul să nu mai fie o graniţă, cei de peste Prut să aibă acelaşi nivel de pensii, salarii cu noi. După care, dacă peste 20 de ani, copiii noştri vor dori o reunire statală, m-aş bucura. Dar România nu e URSS, nu intrăm cu tancuri sovietice!

- Aș vrea să spun un lucru important: au fost 10 ani foarte grei pentru România, 10 ani cu ură și dezbinare. Sunt convins că eu pot să pun capăt unui regim care a făcut rău României.

Declarațiile lui Klaus Iohannis: 

Bună seara! Muțumesc pentru invitație. Știti ce--mi place la dumneavoastră, la Realitatea TV? Că sunteți niște profesioniști și, pentru prima dată în această săptămână de foc, am ocazia să vin la o emisiune independentă și-mi place.   

Demisia lui Titus Corlățean și numirea lui Teodor Meleșcanu

 - nu am încredere deloc în acest Guvern, nu am încredere în prim-ministrul Ponta și nu am încredere deloc în această măsură. Este un scandal imens ce s-a întămplat în 2 noiembrie în diasporă, mii de oameni români nu au putut să-și dea votul candidatului lor. Acum, după mai bine de o săptămână în care am solicitat măsuri clare, iată că nu s-a întâmplat nimic până când nu a venit BEC să spună că nu se pot mări sectiile de votare. Ministerul de Externe a venit și a spus că nu se pot suplimenta secțiile. Dacă se dorea, se putea foarte bine. Așa cum Guvernul Ponta a venit peste noapte cu tot felul de ordonanțe de urgență, cum a fost OUG 55 de traseism al primarilor, de ce n-a putut să vină, tot așa peste noapte, cu o ordonanță de urgență pentru a mări numărul secțiilor de vot?

- A vrut să găsească un pion de sacrificiu. Domnul Corlățean a fost trimis acasă. Dacă cineva trebuia să demisioneze astăzi, acel cineva este prim-ministrul Ponta. Nu cred că se rezolvă ceva. Nu cred că domnul Meleșcanu poate să rezolve problema, este foarte târziu. 

- Guvernul putea să creeze cadrul foarte ușor, se putea mări numărul secțiilor de votare. De ce nu s-a mărit ca să ajungă și oamenii care n-au ajuns să voteze. 

- Sunt convins că mulți români din diasporă vor veni mult mai de dimineață. Au înțeles că această organizare nu le este favorabilă și sunt foarte hotărâți să găsească soluții să poate veni să voteze. 

-Guvernul, dacă dorește să rezolve problema, n-are decât să găsească căile cele mai bune și s-o rezolve. 

- Am primit nenumărate mesaje, sms-uri, e-mail-uri, de la oameni care vor să meargă de dimineață să voteze. Am foasrte mare încredere în oamenii aceștia. 

- Este important să voteze, nu spun eu haideți la vot să mă votați, nu, oamenii au acest drept și niciun Guvern nu poate să-l suprime. 

- În continuare, atrag atenția și trag un semnal de alarmă, Guvernul trebuie să se miște. Sâmbătă va fi prea târziu.

- Cel mai mare pericol este să ieșim din sistemul democratic pe care-l avem

- N-am crezut că ajung să spun acest lucru la o emisiune televizată, dar Victor Ponta este un pericol pentru democrația din România. Nu le spun gratuit aceste lucruri, dar dacă ne uităm după ce s-a întâmplat după primul tur de scrutin, când Victor Ponta cheamă alături pe Vadim Tudor, pe PRM, care ne spune ce păcat că a fost arestat Adrian Năstase. 

- Sper că Victor Ponta va accepta confruntarea pe o platformă neutră. 

Corupție

- În România se poate și am văzut, în aceste săptămâni, că se fac progrese semnificative. În domeniul independenței justiției și consolidării statului de drept s-au făcut progrese semnificative în ultimii ani. Avem un stat de drept. Aceste lucruri sunt foarte valoroase pentru noi și avem nevoie de un președinte care să le garanteze. Eu voi un președinte care să garantez statul de drept și independența justiției.

Tudor Chiuariu

- Dacă vreți să le acceptăm, trebuie să acceptăm deciziile instanței, indiferent dacă ne convin sau nu. Colegul nostru (Tudor Chiuariu) a fost condamnat cu suspendare, nu i s-a interzis să facă parte nici dintr-un partid politic, nici din Parlament. După părerea mea, ar face bine să se retragă din PNL. Este legalitate, dar ar fi mai bine pentru noi toți să se retragă. Nu puteam să-i retragem sprijinul politic pentru că nu există nicio chestiune legală. 

Amnistie și grațiere

- Din  toamna anului trecut s-a discutat în PSD despre legea amnistiei și grațierii. Noi, PNL, am oprit această lege înainte de aprobare. Nu are ce căuta în România. În calitatea mea de președinte, voi folosi orice metodă constituțională și legală pentru a opri o astfel de lege. Eu, Klaus Iohannis, nu voi grația niciun politician condamnat pentru corupție. 

- Există în legislația în vigoare diferite variante de imunitate. Una foarte importantă este imunitatea președintelui. Când voi fi președinte, voi face demersurile pentru a renunța la această imunitate. Este evident că este nevoie de schimbarea Constituției pentru așa ceva. Voi solicita Comisiei din Parlament, care trebuie reactivată, să renunțe la acest aliniat care se referă la imunitatea președintelui. Dacă nu dorește domnul Antonescu să conducă mai departe Comisia, poate fi altcineva. Cealaltă chestiune, imunitatea parlamentarilor este foarte gravă. Este inadminisibil ca un parlamentar să nu fie anchetat pentru că așa se votează în Parlament. Să ne rezumăm și la parlamentari doar la imunitate pe vot și declarații politice. 

- Am avut un schimb de mesaje cu Crin Antonescu, pe telefon. 

Fluturașii cu "Iohannis vă taie pensia"

- Sunt două mesaje și mi s-a părut interesant să scrii o minciună cu litere așa mari: Doar Ponta a mărit pensiile, la fel de mincinoasă cu "Klaus Iohannis taie pensiile".  Nici vorbă. 

- Eu îmi doresc o creștere a pensiilor, când permite și economia. Pensiile nu pot fi tăiate, minciuna este una greu de explicat și ne punem întrebarea: de ce a fost crezută de pensionari? Este o acțiune de nesimțire a lui Victor Ponta și a PSD prin care au speriat pensionarii. Oamenii s-au speriat când aceste cuvinte au venit de la poștaș pe un fluturaș, odată cu cuponul de pensie. Imagininați-vă ce șoc pe săracii oameni, crezând că e un anunț oficial primit prin Poșta Română. 

- Ar fi hazardat să le promit eu pensionarilor, pentru că nu președintele majorează sau scade pensiile. Președintele poate să facă în așa fel încât Guvernul să fie sprijinit, Guvernul PNL bineînțeleș, care vine cu o relaxare fiscală, care să aducă România într-o altă situație, nu ca în 2014, când este în recesiune tehnică, eu îmi doresc un guvern invers. 

- În ceea ce privește pomenile electorale, există o cuantificare asupra valorii. Împreună cu colegii specialiști am făcut un calcul: 15,3 miliarde de lei costă pomenile electorale și măsurile care trebuie luate pentru 2015. Din acest motiv, domnul Ponta nu vine cu un buget, pentru că ar fi imposibil de realizată fără creștere de impozite și taxe. Întrebarea este doar care și cu cât. 

- Sistemul de pensii din România se bazează pe solidaritatea între generații. Este un sistem care funcționează când economia este în creștere și populația nu este îmbătrânită. Populația va îmbătrâni și vom avea din ce în ce mai puțini tineri. Soluția vine din educație, prima în programul meu de președinte. Este nevoie de un sistem de educație mult mai perfomant decât cel pe care-l avem, este nevoie de o calificare mult superioară. Dacă sistemul este performant, automat, tinerii vor câștiga mult mai bine. Vom avea investiții în zone de înaltă tehnicitate și atunci un număr mai mic de tineri, foarte bine calificați și foarte bine plătiți își vor putea susține o generație de bătrâni mult mai numeroasă. 

- Întrebarea este dacă păstrăm actualul sistem sau trecem la un alt sistem? 

- Nu pot să dau eu răspunsul care este cel mai bun sistem de pensii. Nu are rost să amânăm această discuție, tocmai pentru a preveni situației în care stagnează pensiile, tocmai pentru a avea pensii decente, din care se poate trăi. Sunt foarte mulți bătrâni care din pensia lor nu se poate trăi. Soacra mea are o pensie de 300 de lei. Nu se poate trăi din asta. Iar tinerii dascăli sunt la nivelul minim. Nu putem să spunem că pensia minimă ar trebui să fie de 400 de lei, nici cu asta nu-i scoatem din mizerie.  

Președinție

- Eu vreau să un președinte mediator și integrator, dar în același timp un arbitru ferm. Nu voi fi eu președintele care dictează ce să facă Guvernul, dar voi fi președintele care discută cu prim-ministrul. 

- Lucrurile pot fi rezolvate doar prin consens politic. O să spuneți că nu se poate la noi. Ba se poate! A lipsit esența care duce la succes, discuția reală, aplicată, largă. Numitele reforme s-au făcut din motive de ambiție politică. Eșecul a fost inerent. 

Guvernul PSD

- Problemele discutate nu se pot rezolva cu Guvernul Ponta, dar este evident că atunci când voi ajunge președinte voi discuta cu Guvernul PSD. Victor Ponta va trimis acasă de propriul partid. Eu nu o să merg la televizor cu primul ministru. Ne certăm fie la Cotroceni, fie la Victoria, până se ajunge la o concluzie. Când voi ajunge președinte voi colabora cu Guvernul instituțional și nu e nevoie de nicio fițuică. Coabitarea a fost folosită peiorativ.

Traian Băsescu, premier

-  Nu vreau să-l văd pe Traian Băsescu premier. Nu-l voi pune. Asta stă în pixul președintelui. 

Ardealul

- E culmea și ar trebui să fim îngrijorați pentru că este legat de siguranța națională. E o mârlănie să bagi ruperea Ardealului în campanie, domnilor de la PSD! Avem un candidat care este dispus să arunce România în aer ca să devină președinte. Este un scandal această discuție. 

Regionalizare și descentralizare

- Regionalizarea poate moderniza legislația din România. Cred că se poate moderniza dacă se modernizează administrația publică și se creează dezvoltare economică. Dacă nu se obțin, nu trebuie făcută. Regionalizarea trebuie să fie pur administrativă, pe criterii economice. 

- Regionalizarea pe criterii etnice nu poate să rezolve niciuna dintre aceste probleme, nu este o soluție. Mă interesează voturile UDMR și am primit mesaje și din secuime că așa este.

Rezolvarea problemei economice

- Punem un Guvern care vrea dezvoltare economică.  În 2015, cred că se creează premisele de schimbare a Guvernului prin moțiune de cenzură. După alegerile prezidențiale, un partid mai pleacă de lângă PSD... Dezvoltarea economică începe cu un Guvern care își dorește acest lucru și atunci ne apucăm de legislație, pentru că avem nevoie de reguli mai simple, de relaxare fiscală, de măsuri care sprijină economia reală. 

- În loc de investiții publice și locuri de muncă, banii s-au dat la primarii migratori și, culmea, au și rămas bani. 

- Dacă eram la guvernare, aveam deja un buget pentru 2015. 

- Este posibilă reducerea TVA la 19% în paralel cu îmbunătățirea netă a colectării. Noi avem o evaziune fiscală la 16,2% din PIB. Specialiștii susțin că aproximativ 75% se realizează în domeniul TVA-ului și este clar că lucrurile se conturează. Scăderea TVA este simplă, dar creșterea colectării este mai complicată și nu poate fi făcută de azi pe mâine, nu cu acest guvern.

Atacuri în campanie

- Niciunul dintre atacuri nu m-a dezechilibrat, dar întreaga campanie a PSD a fost o mare mizerie. S-a concentrat Victor Ponta pe atacuri asupra persoanei mele, nu asupra policianului, pentru că nu au avut posibilitatea să mă atace politic. Au venit că Iohannis vrea să taie pensiile, că Iohannis vinde copii, o mare minciună. Cei trei copii sunt bine mersi în Canada, unul dintre ei are la rândul său copii.  M-am interesat și eu tot în sat și am văzut atacul PSD-ului și eu m-am interesat, am vorbit cu neamurile și cu primarul de acolo, din Rășinari. Trebuia să intervină o instituție a statului. Dacă este trafic de persoane, există instituții care puteau să verifice. Au verificat deja în 2000 și sunt răspunsuri oficiale. PSD-ului nu i-ar fi convenit un răspuns oficial. Am vrut să exemplific o mizerie PSD-istă. Apoi, tot din gașca de vorbitoare, a venit că Iohannis nu poate fi președinte că nu are copii. Așa ceva nu se face. Apoi că Iohannis că e neamț. Dar un neamț care face timp de 14 ani ceva pentru orașul lui, nu-i tot un bun român? Apoi a venit că e bun român, dar nu-i ortodox. Religia nu are ce căuta în campanie electorală. Apoi pomenile electorale. Să vină domnul Ponta, în mijlocul campaniei electorale, să dea câțiva bănuți pentru perfecționarea profesională. Profesorii din '90 încoace tot timpul au avut ghinion, pentru că mărirea de salarii nu s-a mai putut niciodată pentru ei.

Se poate să ai șase case, ca profesor?

- Dacă ești procuror ca Ponta în România ai șapte case și nici nu le declari. Se poate să ai șase case ca profesor, cu muncă cinstită.

- Nu cred că familia trebuie băgată în discuții politice. Socrul meu a fost un om cu o stare materială bună, m-am bucurat de acest lucru, a fost un om de toată omenia și m-am înțeles bine cu el.

Campanie electorală

-  Trebuie lucrat mai mult, trebuie să fac mai multă campanie în zonă. Am avut întâlniuri electorale în zone unde am considerat că lumea nu mă cunoaște bine. Am fost în Brăila, în Galați. În majoritatea județelor din Ardeal, am avut rezultate foarte frumoase și mă bucură. Dar am avut voturi foarte multe și în alte zone și mă bucură acest lucru. 

- Mulțumesc televiziunii Realitatea TV pentru că am ocazia să exprim viziunea mea, pentru că oamenii dacă nu mă cunosc, nu mă votează. 

Premier PNL

- Îmbunătățirile nu se pot face de azi pe mâine. Sunt posibile cu un Guvern care dorește. Guvernul nostru, al PNL, vine cu aceleași principii și aceleași limite. Atâta vreme cât la Victoria se găsește un Guvern PSD, probabil că în primă fază lucrurile se pot doar agrava. 

- În convenția între PNL și PDL, eu voi fi președinte, domnul Predoiu va fi prim-ministru. 

Macovei, ministru al Justiției?

- Nu s-a discutat despre nicio funcție de ministru și în România lucrului bine făcut lucrurile se fac într-o ordine. Nu vreau să negociez ceva ce nu este negociabil. Cum pot eu să negociez votul dumneavoastră? Sunt lucruri în politică care se pot negocia, însă voturile românilor nu pot fi tranzacționate. Vreau să merit voturile românilor, să le primesc eu. Ori votează Klaus Iohannis, ori votează Victor Ponta. 

- Din 17 noiembrie 2014, începem negocierile pe Guvern. Eu n-o să negociez nimic, pentru că voi fi președintele României. Domnul Blaga sigur nu face alianță cu PSD, pentru că și noi din PNL ne-am lămurit ce-i cu PSD și cei care provin din PDL. 

- Vă spun franc și din capul locului: sunt omului românilor, orice voi face va fi în beneficiul românilor și României. 

- Sunt un om liber, altfel decât domnul Ponta, al cărui socru ne-a spus că baronii l-au împins în față. Deci domnul Ponta este al baronilor din PSD. Eu sunt un om liber. N-am nicio obligație față de nicio gașcă, de niciun baron, de nicio clică de partid. 

Evenimente naționale, evitate în Sibiu?

- Este o minciună a unui senator de Sibiu, pentru că a fost pe lista USL, că în Sibiu nimeni nu-l cunoaște, dacă-l punem două ore în mijlocul Sibiului. Acele persoane cam mint. Eu de fiecare dată am participat la festivități, nu din complezență, ci pentru că așa am simțit. Primarul reprezintă comunitatea la aceste evenimente. Cred că i-am reprezentat bine pe sibieni. 

Măsuri pentru educație

- Este nevoie de regândirea întregului sistem, dar trebuie să avem învățământ dual. Trebuie să avem și meseriași. Am avut până în '89, dar atunci s-a pus cruce. Finanțare pe performanță nu se poate în învățământul preuniversitar, pentru că este obligatoriu. 

 Măsuri pentru sănătate

- Trebuie să ajungem să credem că pacientul este în centrul sistemului. Trebuie să ne gândim dacă vrem să ne axăm pe medicina curativă, preventivă sau cercetare. Eu cred că medicina preventivă este foarte importantă și trebuie încurajată, cum cred că este obligatoriu să finalizăm lista de medicamente compensate, cum cred că spitalele trebuie să ajungă la un nivel ridicat. 

- În 2018, vom sărbători 100 de ani de la Marea Unire. Îmi doresc ca atunci românii să simtă că trăiesc într-o Românie care-i merită și să-i răsplătească. 

De ce refuză dezbaterea cu Victor Ponta, la Realitatea TV

- Dezbaterea electorală trebuie să aibă loc într-un mediu neutru. Nu trebuie să ceară cuiva jurnalistul ca să participe. Am venit cu variante. Invitația de la Univeristatea de Vest, IPP-ul... Îmi doresc ca mâine, poimâine să reușim să avem o dezbatere. Dacă ne implicăm cu toții, sunt sigur că va fi posibil. Eu am încredere în mine că voi face în așa fel încât să existe o dezbatere. Găsim împreună o soluție. 

- Nu voi fi niciodată în situația să fac o alianță cu UNPR în calitate de președinte. 

Redevențe petrol, de la stat la comunitate

- Sunt convins că și comunitățile locale pot primi o parte din redevența la petrol. 

Rezultate turul doi

- Prezența va fi de 55% și mă aștept să câștig cu 52-53%.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel