Iohannis ignoră victoria PSD la parlamentare. Chirieac: Nu mai vorbim despre un joc democratic
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Analistul politic Bogdan Chirieac a arătat care ar trebui să fie prioritatea pentru România după alegerile parlamentare şi a criticat ieşirea din scenă a lui Ludovic Orban. În plus, analistul a criticat şi decizia preşedintelui de a nominaliza un premier de dreapta, deşi alegerile au fost câştigate de PSD. 

"Prioritatea ar trebui să fie una singură: situaţia medico-sanitară din ţara noastră. Pentru că numărul de infectări va creşte asimptotic. Eu cred că el a fost ţinut mai scăzut pentru a se putea desfăşura alegerile. Vedeţi că alegerile, după ce le-am făcut, nu sunt luate în seamă de preşedinte. Adică partidul care a câştigat alegerile nici nu se pune problema să fie însărcinat cu formarea Guvernului. Partidele de pe locurile 2, 3 şi cinci sunt gata să formeze Guvernul. Eu înţeleg supărarea preşedintelui, dar demiterea, practic, lui Ludovic Orban într-un asemenea moment este, dacă vreţi, mai mult decât discutabilă. 

Guvernul nu mai poate da OUG în acest moment. Dacă este nevoie de alocare de fonduri, de instituire de măsuri, pentru că vor fi instituite măsuri dure de carantină, singurele în măsură să aducă pandemia sub control, nu se poate. În Grecia nu se iese din casă decât cu SMS de la autorităţi. În România, situaţia e scăpată de sub control.", a declarat Bogdan Chirieac la Antena 3. 

Jocul democratic, inexistent  

"Acum nu mai vorbim despre un joc democratic. Câtă vreme ai rezultatul alegerilor, e un partid care a câştigat cu 5 puncte faţă de locul 2 şi tu nu iei în calcul posibilitatea ca acel partid să formeze Guvernul, nu mai vorbim de un joc democratic. A, dacă îi dai posibilitatea acelui partid să formeze Guvernul şi nu reuşeşte, că nu vrea nimeni să se alieze cu PSD, perfect. Dar îndeplineşti cutuma democratică. Altminteri, este absurd să mai faci alegeri. Ce rost are? Sunt alegeri, rezultă un clasament, tu nu iei în seamă acel clasament.", a spus analistul. 

"Problema este că poporul a votat cinstit"

Întrebat ce părere are despre faptul că, în ciuda rezultatului alegerilor, preşedintele Klaus Iohannis a afirmat că vrea un premier de dreapta, Bogdan Chirieac a răbufnit. 

"Şi eu mi-aş dori ca Angela Merkel să fie premier în România. Şi eu mi-aş dori asta! Mi-aş dori ca prinţul Charles să devină rege în România. Mi-aş dori, sigur că da. Problema este că poporul nostru a votat, cinstit, în pandemie. Şase milioane de români au mers la vot, şi-au riscat viaţa, a familiilor, a prietenilor, a colegilor de la serviciu, şi când a ieşit un clasament, a spus preşedintele că pe ăsta îl dă deoparte, şi se face cum vrea el. Cum vine asta?", a concluzionat Bogdan Chirieac. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel