Alegeri parlamentare 2016: Sondaje PNL-ultimul înainte de campanie. De ce nu mai fac liberalii sondaje
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Bogdan Bolojan
WhatsApp
Ultimul sondaj PNL a fost făcut înainte de campania electorală. Liberalii  și-au propus să nu facă sondaje în timpul campaniei după ce studiile sociologice au dat greș la evenimente majore pe scară mondială: Brexit, alegerea lui Trump și victoria lui Francois Fillon la parțialele din Franța. Declarația a fost făcută la DCNews live de președintele PNL București, Cristian Bușoi.  

Singurul sondaj electoral realizat de PNL a fost făcut înainte de campania electorală, care îi plasau pe liberali la doar 8 procente în spatele PSD. 

De la acel sondaj din campania electorală, PNL nu a făcut un alt sondaj pentru că noi credem că nu e relevant în timpul campaniei electorale. Direcția pe care noi mergem este una clară pe care nu o s-o schimbăm și nu o să ne lăsăm influențați de cercetări sociologice," a declarat Cristian Bușoi. 

Totodată, prin prisma ultimelor surprize la nivel mondial, Bușoi spune că sociologia și-a arătat limitele.

Cu tot respectul față de cei care fac astfel de cercetări, am văzut recent că și cele mai mari și mai prestigioase institute de sondare a opiniei publice și sociologia în sine își arată niște limite, mai ales în era internetului, a facebook-ului și a știrilor online: victoria lui Trump, Brexit-ul, victoria la parțiale a lui Fillon sunt câteva exemple," a completat Bușoi.

Rezultatele sondajului realizat de PNL înainte de campania plasau PSD-ul în frunte cu 39 %, urmată de PNL cu 31 % și USR cu 10 %. Iată răspunsul complet al președintelui PNL București de la minutul 1:50.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel