Alegeri Parlament European 2019. Di Maio a dat asigurări
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Comisia Europeana
Comisia Europeana
Vicepremierul italian, Luigi Di Maio, a exclus joi posibilitatea schimbării bugetului pe 2019 înaintea alegerilor pentru Parlamentul European din mai 2019, transmite Reuters

Miercuri, Comisia Europeană a respins bugetul Italiei pe 2019, deoarece contravine reglementărilor fiscale ale UE, dar autorităţile de la Roma au anunţat că nu intenţionează să-şi schimbe planurile. Comentând decizia, Di Maio a afirmat că după alegerile din mai 2019 multe ţări europene vor avea motive să schimbe 'regulile jocului' în Europa.

Di Maio, liderul formaţiunii populiste Mişcarea 5 Stele, a dat asigurări că Executivul nu va depăşi anul viitor ţinta de deficit bugetar de 2,4% din PIB. Şi premierul italian Giuseppe Conte a cerut tuturor părţilor să coboare tonul discuţiilor privind bugetul Italiei pe 2019, într-o încercare de a preveni noi turbulenţe pe pieţele financiare.

Creşterea randamentelor obligaţiunilor guvernamentale italiene 'nu ajută' iar încrederea investitorilor va spori în urma unor discuţii mai calme privind bugetul, a declarat Conte. Joi, randamentele obligaţiunilor guvernamentale italiene pe doi ani au scăzut la 0,94%, cel mai redus nivel din ultimele aproape două luni, pe fondul speranţelor că se va ajunge la un compromis între Comisia Europeană şi Italia privind bugetul şi a discuţiilor privind o nouă rundă 'banii ieftini' acordaţi de BCE băncilor, notează Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel