Alegeri Olanda. Turcia vede război
Data publicării:
Autor: Andreea Marinas
WhatsApp
Un ministru turc susține că „în curând vor începe războaie sfinte în Europa”, după ce Geert Wilders a fost bătut.

Un ministru turc susține că nu există nicio diferență între politicienii liberali și liderul de extremă-dreaptă, „fascistul” Geert Wilders.

Ministrul de externe al Turciei Mevlut Cavusoglu a afirmat că „războaiele sfinte vor începe în curând” în Europa, în ciuda înfrângerii liderului de extremă-dreaptă Geert Wilders în alegerile din Olanda.

Astfel, Mevlut Cavusoglu n-a primit bine victoria partidului de centru-dreapta al premierului Mark Rutte „Partidul poporului pentru Libertate și Democrație” (VVD).

„Acum, alegerile s-au terminat în Olanda... când te uiți la multele partide pe care le vedeți, nu există nicio diferență între social-democrați și fascistul Wilders”, a spus acesta, potrivit cu o traducere realizată de către Hurriyet și citată de cotidianul The Independent.

[citeste si]

„Toate au aceeași mentalitate. Unde veți merge? Pe ce drum veți duce Europa? Ați început să ajutați Europa să se prăbușească. Duceți Europa în abis. Războaiele sfinte vor începe în curând în Europa.”

Wilders a încercat să profite de pe urma unei dispute diplomatice în curs de desfășurare între Olanda și Turcia, în timpul campaniei sale electorale, organizând un mic protest în fața ambasadei țării și numindu-l pe Erdogan un „dictator”.

Partidul său antiislamist – Partidul pentru Libertate – a ieșit pe al doilea loc în alegerile olandeze cu 20 de locuri, în comparație cu 33 pentru VVD, partidul lui Rutte, și este posibil să fie exclus din discuțiile de coaliție.

Candidatul francez la președinție Emmanuel Macon a salutat rezultatul ca fiind o victorie pentru „progresiști”, în timp ce cancelarul german Angela Merkel l-a sunat pe Rutte să-l felicite.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel