Alegeri locale 2021. Cîțu, alături de doi politicieni controversați
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: D.C.
WhatsApp
Foto: Gov.ro
Foto: Gov.ro
Premierul Cîțu se pune într-o situație neplăcută, cu ocazia vizitei de la Sadova, județul Dolj, unde merge să susțină candidatul liberal la alegerile locale anticipate din 27 iunie 2021. 

Premierul Florin Cîțu face campanie electorală, avându-l în stânga lui pe un fost candidat PNL, condamnat, și în dreapta pe actualul candidat, un fost PSD-ist. Astfel, Cîțu va fi flancat de Alin Mihăiță Bîrsanu, președintele PNL Sadova, care a fost anunțat oficial drept candidatul PNL Dolj la Primaria Sadova, însă visul acestuia de a participa la alegerile locale parțiale din 27 iunie 2021 a fost spulberat de Tribunalul Dolj. Mai exact, instanța a anulat Hotărârea nr. 1 a Biroului Electoral de Circumscriptie nr. 91 Sadova deoarece Bîrsanu a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Craiova, în octombrie 2020, la 3 ani de închisoare, cu suspendarea condiționată a pedepsei pe un termen de încercare de 5 ani, potrivit presei locale. 

De cealaltă parte a premierului va fi actualul candidat, adus de liberali chiar de la... PSD

Daniel Pităroiu a fost convins să treacă în tabăra liberală chiar de șeful filialei PNL Dolj, unul dintre susținătorii lui Ludovic Orban în cursa pentru șefia PNL.

Decizia Tribunalul Dolj

Iată decizia Tribunalului Dolj, conform presei locale: Admite apelul. Schimbă sentinţa civilă apelată, în sensul că admite contestaţia. Dispune anularea Hotărârii nr. 1 din 02.06.2021 emisă de Biroul Electoral de Circumscripţie nr. 91 Sadova prin care a fost admisă propunerea de candidatură la funcţia de primar al Comunei Sadova a intimatului Bîrsanu Alin Mihăiţă din partea Partidului Naţional Liberal. Respinge candidatura intimatului Bîrsanu Alin Mihăiţă din partea Partidului Naţional Liberal la funcţia de primar al Comunei Sadova. Definitivă. Document: Hotarâre  1369/2021  07.06.2021

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel