Urmărește emisiunea live
ALEGERI LOCALE 2016. AEP spune numărul românilor cu drept de vot care au peste 100 de ani
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
 Numărul total de cetăţeni cu drept de vot înscrişi în Registrul electoral este, la data de 5 aprilie, de 18.267.658, cu 7.451 mai puţini faţă de ultima informare publică realizată de Autoritatea Electorală Permanentă pe această temă, în data de 2 martie, când erau înregistraţi 18.275.109 alegători.

Potrivit unui comunicat AEP transmis DC News, diferenţele apar ca urmare a operaţiunilor curente efectuate de primari în Registrul electoral aferent unităţilor administrativ-teritoriale conduse de aceştia.

Din totalul celor înscrişi, peste 95.000 au vârste cuprinse între 90 şi 100 de ani. De asemenea, potrivit datelor statistice, 5.874 au vârsta peste 100 de ani (2.233 de bărbaţi şi 3.641 femei) cei mai mulţi cu domiciliul în mediul urban.

Registrul electoral este un sistem informatic naţional de înregistrare şi actualizare a datelor de identificare a cetăţenilor români cu drept de vot şi a informaţiilor privind arondarea acestora la secţiile de votare. Este structurat pe judeţe, municipii, oraşe, comune, pentru cetăţenii români cu domiciliul sau reşedinţa în ţară. Persoanele autorizate să efectueze operaţiuni în Registrul electoral cuprinzând cetăţenii români cu domiciliul sau reşedinţa în ţară sunt primarii sau persoanele desemnate de către primari, prin dispoziţie, conform legii. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel