Data publicării:

Alegeri în Spania. Marcel Ciolacu, mesaj pentru premierul Pedro Sanchez: "Un mare prieten al României"

Autor: Dan Carp | Categorie: Stiri
WhatsApp
Ciolacu merge înainte: Vor fi eliminate excepții fiscale / Foto: Facebook Marcel Ciolacu
Ciolacu merge înainte: Vor fi eliminate excepții fiscale / Foto: Facebook Marcel Ciolacu
Premierul Marcel Ciolacu i-a urat, duminică, succes în alegeri omologului său spaniol Pedro Sanchez, transmiţând că acesta este "un prieten şi un susţinător adevărat" pentru românii din Spania.

"Românii din Spania au un prieten şi un susţinător adevărat în premierul social-democrat Pedro Sanchez. Acordarea dublei cetăţenii românilor care locuiesc, învaţă şi muncesc în Spania, cât şi sprijinul necondiţionat pentru aderarea ţării noastre la spaţiul Schengen sunt dovezi concrete că premierul Sanchez este un mare prieten al României. Multă baftă în alegeri, Pedro Sanchez Perez-Castejon!", a scris Ciolacu pe Facebook.

Alegerile din Spania

Secţiile de vot din Spania și-au deschis porțile duminică la ora locală 09.00 (07.00 GMT) pentru alegerile legislative anticipate. Potrivit sondajelor, opoziția de dreapta este favorită în fața socialiștilor premierului Pedro Sanchez, care este la putere din 2018, conform AFP.

Aproximativ 37,5 milioane de alegători sunt așteptați să-și exprime votul pentru a reînnoi componența Congresului Deputaților, care constă în 350 de mandate, și să aleagă 208 senatori.

Un număr record de aproximativ 2,5 milioane de persoane au votat prin corespondență, datorită faptului că alegerile au loc pentru prima dată în plină vară.

Procesul de votare se va încheia la ora locală 20.00 (18.00). Cu toate acestea, absența sondajelor la ieșirea de la urne face ca primele rezultate să fie așteptate după o oră.

Toate sondajele publicate până luni arată că Partidul Popular (PP, dreapta), condus de Alberto Nunez Feijoo, are șanse mari să obțină o victorie certă. Obiectivul lor este să obțină cel puțin 176 de deputați, ceea ce le-ar conferi majoritatea absolută în camera legislativă inferioară.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel