Alegeri în Germania. Ciolacu l-a felicitat pe Olaf Scholz. SPD şi CDU doresc ca viitoarea coaliţie să fie formată ''înainte de Crăciun''
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Marcel Ciolacu a reacționat pe contul său de Twitter după ce a aflat rezultatele alegerilor din Germania. 

Marcel Ciolacu i-a transmis felicitări lui Olaf Scholz pe contul său de Twitter. 

”Felicitări Olaf Scholz. Mulți germani au ales SPD. Sperăm la un guvern condus de SPD. Împreună vrem să lucrăm pentru un viitor mai durabil în Europa! Respect și solidaritate”, este mesajul publicat de Marcel Ciolacu pe Twitter.

Alegeri în Germania: SPD şi CDU doresc ca viitoarea coaliţie să fie formată înainte de Crăciun

Social-democraţii din SPD, cu un uşor avans în primele estimări ale alegerilor legislative din Germania, şi creştin-democraţii din CDU, creditaţi cu locul al doilea, doresc formarea viitoarei coaliţii "înainte de Crăciun", transmite AFP.

"Germania deţine preşedinţia G7 în 2022", a pledat în special liderul conservatorilor, Armin Laschet.

Adversarul său, Olaf Scholz, a spus că "trebuie să facem totul pentru ca acest lucru să fie posibil înainte de Crăciun, iar ceva mai devreme ar fi, de asemenea, bine".

Potrivit estimărilor de la orele 22.15 ale postului de televiziune ZDF, social-democraţii sunt creditaţi cu 26% din voturi, CDU (+CSU) cu 24,5%, Verzii cu 13,9%, liberalii din FDP cu 11,7%, Alternativa pentru Germania (AfD) cu 10,5%, iar stânga radicală din Linke cu 5%.

Stânga radicală Die Linke se vede în opoziţie, în ciuda prăbuşirii la vot

Principalul candidat al stângii radicale Die Linke la alegerile legislative consideră că partidul său va face parte din opoziţia parlamentară, în ciuda faptului că nu se ştie dacă a obţinut suficiente voturi pentru a intra în Bundestag, relatează DPA.

"Da, vom obţine peste 5%, nici nu se pune problema", a spus Dietmar Bartsch, făcând referire la pragul necesar de 5% pentru intrarea în parlament.

"Locul nostru în Bundestag va fi în opoziţie", a declarat el.

Un alt membru important al Die Linke, Jan Korte, a fost mai puţin optimist, spunând că estimările privind rezultatele finale sunt proaste din orice perspectivă. "Este un rezultat dezastruos", a declarat el.

Stânga-radicală se învârte în prezent în jurul unui procent de 5% din voturi, conform estimărilor bazate pe o numărătoare parţială.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel