Alegeri în două tururi. Orban anunţă planul "B": Putem ajunge la OUG
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Guvernul Orban
Guvernul Orban
Ludovic Orban anunţă că mai are o cale de a se ajunge, totuşi, la alegerile locale în două tururi, chiar dacă moţiunea de cenzură a trecut iar, drept urmare, proiectul pentru care şi-a asumat răspunderea în Parlament a picat.

Ludovic Orban a declarat, miercuri seara, la Digi24, că nu renunţă la ideea alegerii primarilor în două tururi, chiar dacă proiectul său a picat ca urmare a faptului că moţiunea de cenzură a trecut. 

"Acesta a fost obiectivul nostru, de a avea alegeri pentru primari în două tururi. Legea nu a fost adoptată întrucât moţiunea a trecut. Dar vedem cum evoluează lucrurile. Mai avem posibilităţi de atac. Legea este în Cameră. (...) PNL a înaintat un proiect de lege de alegere a primarilor în două tururi de trei ani de zile. De trei ani de zile acest parlament nu a dezbătut şi nu a adoptat proiectul de act normativ. Ultima şmecherie a PSD a fost în data de 23 decembrie, când dimineaţa au fost convocate birourile permanente reunite, au decis să trimită toate proiectele cu caracter electoral, inclusiv al nostru, la aşa zisa comisie de cod electoral care-şi încheiase activitatea în data de 19 decembrie", a declarat Ludovic Orban la Digi24.

"Avem stabilită deja linia de atac"

"Avem stabilită deja linia de atac: să solicităm introducerea pe ordinea de zi în plen. (...) Sigur că nu renunţăm. În funcţie de cum evoluează lucrurile, noi vrem cât mai rapid să se ajungă la un deznodământ. Dar acest deznodământ depinde de propunerea pe care o va face preşedintele României, pentru că la ora actuala desemnarea propunerii de prim ministru este un atribut constituţional al preşedintelui Klaus Iohannis. În funcţie de deciziile pe care le va lua preşedintele se poate ajunge fie la anticipate (...) Deci fie ajungem la anticipate, fie dacă va fi investit un guvern al PNL, în ultimă instanţă vom apela şi la ordonanţă de urgenţă pentru alegerea primarilor în două tururi", a declarat Ludovic Orban.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel