Alegeri Germania. Martin Schulz, candidat împotriva Angelei Merkel
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Tudor Curtifan
WhatsApp
Liderul social-democraților din Germania (SPD) Sigmar Gabriel îl va susține pe Martin Schulz, fostul președinte al Parlamentului European, pentru câștiga alegerile împotriva cancelarul conservator Angela Merkel în 24 septembrie.

Sondajele de opinie îl clasează mai bine pe Martin Schulz decât pe Sigmar Gabriel.

"Dacă aș candida eu, aș eșua și SPD ar pierde alegerile. Martin Schulz este cel mai potrivit", a spus Sigmar Gabriel, vice-cancelar și ministru al economiei în guvernul Merkel, pentru revista Stern preluat de Reuters.

Urmează ca în interiorul partidului să se decidă candidatura lui Martin Schulz, care va avea o misiune grea, având în vedere că Angela Merkel are un avans de 15 procente potrivit sondajelor din Germania.

Totuși, Schulz pare cea mai plauzibilă varianta, potrivit Bild care a publicat un sondaj al insititutului Emnid, și potrivit căruia într-o confruntare directă între Merkel și Schulz, scroul este strâns, 39% la 38%.

SPD își propune să formeze o coaliție cu partidele mai mici de pe stânga.

Martin Schulz  a declarat în noiembrie că se va întoarce în politica germană după ce a deținut funcția de președinte al Parlamentului European.

Săptămânalul german Die Zeit, care nu citează surse, a anunțat că Sigmar Gabriel dorește să ocupe funcția de ministru de externe.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel