Alegeri Germania. Dezastru pentru partidul lui Merkel
Data publicării:
Autor: Dan Carp
WhatsApp
Formaţiunea Uniunea Creştin-Socială (CSU) a pierdut în urma alegerilor regionale desfăşurate duminică majoritatea absolută în parlamentul landului Bavaria, obţinând conform sondajelor circa 35,5% din voturi. Rezultatul este cu 12 procente sub rezultatul scrutinului precedent, cea mai severă scădere înregistrând-o însă Partidul Social-Democrat (SPD), depăşit uşor în sondaje chiar şi de formaţiunea de extremă-dreapta Alternativa pentru Germania (AfD) transmite agenţia dpa.

Pe locul doi după CSU se regăsesc în sondajele efectuate la ieşirea de la urne Verzii, cu 18,5-19%, cu zece procente peste scorul anterior.

Pe poziţia a treia regăsim Votanţii Liberi (Freie Waehler), cu 11,5%, iar imediat apoi partidul de extremă-dreapta Alternativa pentru Germania (AfD), cu 11%.

Partidul Social-Democrat (SPD) ar obţine conform aceloraşi sondaje un jalnic 9,5-10%, aproape jumătate din scorul de la scrutinul din 2013.

Partidul Liber-Democrat are în sondaje un procent de circa 5%, la limita pragului electoral, în timp ce stânga radicală Die Linke se află sub acest prag, cu numai 3,5%

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel