Alegeri Franța. Victoria lui Le Pen, ”o catastrofă”
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Tudor Curtifan
WhatsApp
Marine Le Pen
Marine Le Pen
Premierul spaniol Mariano Rajoy a declarat joi că o victorie a candidatului de extremă dreapta Marine Le Pen la alegerile prezidențiale din Franța, sau a partidului antiimigrație AfD în Germania, ar fi o "catastrofă" care implică "distrugerea Europei".

"Nici nu vreau să mă gândesc, ar fi o catastrofă, acest lucru ar însemna pur și simplu distrugerea Europei", a declarat Mariano Rajoy la radio Onda Cero, atunci când i s-a cerut să-și imagineze o venire la putere a candidatei Marine Le Pen în Franța și o Germanie condusă de Alternativa pentru Germania (AfD).

"Doamna Le Pen a anunțat un referendum (privind ieșirea țării din UE), ea vrea pur și simplu să părăsească Europa, ca și cum asta ar fi sursa tuturor nenorocirilor. Mi-ar plăcea ca ea să viziteze restul lumii", a adăugat Rajoy, conservator și proeuropean. "Asta nu se va întâmpla. Sunt convins că lucrurile vor merge bine", a adăugat el. El și-a exprimat speranța într-o victorie a lui Francois Fillon, candidatul partidului conservator Republicanii, după ce a afirmat că "socialiștii nu stau bine în acest moment" în Franța, scrie Agerpres.

"Este vital pentru viitorul Europei ca alegerile să meargă bine în Franța și Germania", a insistat el.

Primul tur al alegerilor prezidențiale din Franța este prevăzut pentru 23 aprilie. Potrivit sondajelor, Marine Le Pen ar putea intra în cel de-al doilea tur al alegerilor, programat pentru 6 mai.

În Germania, cancelarul Angela Merkel va candida pentru un al patrulea mandat, la alegerile legislative programate pentru 24 septembrie.

Partidul antiimigrație și anti-islam AfD, în plină ascensiune electorală, și-ar putea face intrarea în camera deputaților, ceea ce ar fi o premieră pentru un astfel de partid de la căderea naziștilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel