Alegeri Franța. Macron, în cursa pentru a câștiga o majoritate record
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Duminică, la ora 09:00, în Franța s-au deschis secțiile de vot pentru turul al doilea tur al alegerilor legislative. Potrivit sondajelor, partidul lui Emmanuel Macron, La Republique en Marche (REM), va obține o majoritate confortabilă în scrutin.

Formațiunea politică a lui Emmanuel Macron este în cursa pentru a câștiga o majoritate record în al doilea tur al alegerilor parlamentare, conform unor sondaje. Acestea arată că formaţiunea lui Macron și partidul cu care se afla în alianță, Modem, ar putea câștiga între 440 si 470 de locuri din totalul de 577 în camera inferioară a Parlamentului.

Dacă rezultatul va fi cel prognozat, En Marche va obține o victorie absolută în fața partidelor care au dominat politica franceză.

La aceste alegeri o mare problemă este absenteismul. Potrivit unui sondaj, circa 53% dintre francezi ar putea să nu se prezinte la urne în cel de-a doilea tur al alegerilor parlamentare. Dacă această previziune se confirmă, ar fi un record pentru alegerile prezidenţiale sau legislative în cadrul celei de-a cincea Republici. În primul tur de scrutin, la 11 iunie, 51,29% dintre francezi au absentat de la vot, deja un record, absenţa cea mai ridicată înregistrându-se în rândurile stângii, ale tinerilor, ale celor care au un loc de muncă şi ale muncitorilor.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel