Alegeri europarlamentare. Salvini: Schimbări epocale în Europa
Data publicării:
Autor: Mircea F. Cristian
WhatsApp
Vicepremierul italian Matteo Salvini susține că alegerile pentru Parlamentul European vor determina schimbări epocale în Europa.

Alegerile pentru Parlamentul European care vor avea loc în luna mai a anului viitor vor deveni începutul unor schimbări epocale în Europa şi vor pune capăt epocii speculanţilor financiari, a declarat miercuri Matteo Salvini, ministru de interne şi vicepremier al Italiei, într-un interviu acordat agenţiei TASS înainte de vizita sa în Rusia.

'Viitoarele alegeri europene vor deveni începutul unor schimbări epocale pentru viitorul Europei. Oponenţii noştri vorbesc despre o viitoare catastrofă, însă aceasta se referă doar la interesele lor personale, în timp ce popoarelor europene li se va oferi posibilitatea fără precedent de a crea o nouă Uniune, care va fi în primul rând o uniune a unor teritorii suverane, bazată de principiile democraţiei, nu pe interesele unei minorităţi de speculanţi financiari, cum a fost până acum', a declarat Salvini.

În opinia vicepremierului italian, cauza valului de critici cu care se confruntă actualul guvern de coaliţie al Italiei, format din partidul său Liga şi din Mişcarea 5 Stele, este aceea că 'lobby-iştii financiari ai Bruxellesului nu pot accepta prezenţa noastră la putere'. 'O asemenea reacţie nu mă miră: după mulţi ani în care au dirijat marionete, acum ei sunt nevoiţi să aibă de-a face cu două mişcări politice pe care nu ai cu ce să le şantajezi, care nu datorează nimănui nimic şi care răspund doar în faţa propriului popor', a subliniat Salvini în interviul pentru agenţia de presă rusă.

Salvini va sosi miercuri la Moscova

El a mai dat asigurări că aceste critici nu oglindesc starea reală a lucrurilor. 'Altfel cum s-ar putea explica faptul că toate sondajele de opinie arată că executivul nostru este susţinut de 60% din populaţia Italiei?', a spus el. Salvini va sosi miercuri la Moscova, pentru a participa la o reuniune a departamentului pentru Rusia al Asociaţiei întreprinzătorilor şi industriaşilor Italiei, Confindustria Russia. El are programate întâlniri cu oamenii de afaceri care lucrează cu Federaţia Rusă, pentru a-i susţine în condiţiile regimului de sancţiuni impus de UE şi împotriva căruia se pronunţă.

Marţi, şi premierul italian Giuseppe Conte declara că sancţiunile Uniunii Europene împotriva Rusiei aduc prejudicii întreprinderilor italiene. Şeful guvernului italian urmează să se întâlnească cu preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, săptămâna viitoare la Moscova, după vizita lui Salvini. În acordul de coaliţie elaborat în luna mai, Liga şi Mişcarea 5 stele apreciau că Rusia nu ar trebui percepută drept o 'ameninţare, ci mai degrabă un potenţial partener economic şi comercial din ce în ce mai important'.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel